НА "ОЛИМПИКО": ЦСКА помечта за кратко, но бързо беше приземен и отнесе "петица" от Рома (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" завършиха мача с десет души, "вълците" изпуснаха още по-съкрушителна победа

НА "ОЛИМПИКО": ЦСКА помечта за кратко, но бързо беше приземен и отнесе "петица" от Рома (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА катастрофира срещу Рома на "Олимпико". "Червените" загубиха с 1:5 първия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. "Червените" първи вкараха, но бързо бяха приземени от домакините, които отговориха с пет попадения във вратата на Бусато. Успехът на "вълците" можеше и да по-изразителен. Десет минути преди края на редовното време  Яник Вилдсхуд беше изгонен и "армейците" доиграха мача с десет души.
 
Стойчо Младенов заложи на Калоян Кръстев в нападение. Привлеченият от Славия футболист смени наказания Жорди Кайседо. В средата на терена започнаха Мухар и Лам вместо контузените Амос Юга и Жеферсон. Място до Юрген Матей в центъра на отбраната пък получи Пламен Гълъбов.
 
 
"Червените" първи стигнаха до удар към вратата на съперника. Опитът на Лам в четвъртата минута обаче беше доста разочароващ. Още четири след това Турицов пресече опит за подаване към Стефан Ел Шаарауи в наказателното поле на ЦСКА. 
 
В десетата ЦСКА вече водеше с 1:0. Вилдсхуд проби отляво и потърси свой съотборник в наказателното поле на домакините. Топката стигна до Греъм Кери, който се справи с трима бранители на "вълците" и не остави шанс на Руй Патрисио.
 
 
Рома имаше възможност да изравни секунди след това. Ел Шаарауи засече с глава центриране отдясно, но прати топката над вратата. В 15-ата минута отново египтянинът се озова на отлична позиция, след като получи пас зад защитата на "червените". Йомов обаче притича и изчисти в корнер миг преди Ел Шаарауи да нанесе удар.
 
Три по-късно Шомуродов открадна топката от Йомов и се откъсна сам срещу Бусато, който спаси шута на нападателя. В 24-ата минута Вилдсхуд стреля извън наказателното, но право в ръцете на Руй Патрисио. В ответната атака Рома изравни след фамозно изпълнение на Лоренцо Пелегрини, който прехвърли вратаря на ЦСКА.
 
 
Рома стигна до пълен обрат в 38-ата минута. Елдор Шомуродов отне топката от Брадли Мазику и подаде към Стефан Ел Шаарауи, който с удар от границата на наказателното поле вкара топката в десния ъгъл на вратата на Густаво Бусато.      
 
В 43-ата стражът на ЦСКА Густаво Бусато предотврати трети гол във вратата си. Шомуродов беше изведен очи в очи с вратаря, който обаче много бързо скъси дистанцията и успя да спаси. "Червените" отговориха с шут на Мухар в 45-ата минута. Топката рикошира в крак на бранител и профуча опасно близо покрай лявата греда.
 
Отново Мухар се опита да изненада вратаря на Рома в 56-ата минута, но без успех. Ударът му беше уловен с лекота от Руй Патрисио. Четири след това Греъм Кери центрира в наказателното поле, но тям никой от съотборниците му не успя да играе с топката. 
 
Рома вкара трети гол в 62-ата минута. Разписа се отново Лоренцо Пелегрини. Стефан Ел Шаарауи подаде към Рикардо Калафиори, който преодоля Мухар, влезе в наказателното поле на ЦСКА и подаде към капитана на "вълците", който отклони топката във вратата на Густаво Бусато.       
 
Четвърт час преди края Мухар видя добре включването на Йоан Баи, който влезе в наказателното поле и стреля, но над напречната греда.  ЦСКА остана с човек по-малко в 80-ата минута. Яник Вилдсхут бе изгонен за втори жълт картон. Крис Смолинг бе оставен непокрит и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Бусато. Топката попадна в Джанлука Манчини, който вкара в опразнената врата.   
 
Секунди по-късно Шомуродов направи сериозен пропуск, стреляйки в дясната греда. За сметка на това Тами Ейбрахам вкара за 5:1 в 84-ата минута. С това се изчерпа и всичко по-интересно в този мач.
 
 
 
РОМА - ЦСКА 5:1
0:1 Греъм Кери (4)
1:1 Лоренцо Пелегрини (25)
2:1 Стефан Ел Шаарауи (38)
3:1 Лоренцо Пелегрини (62)
4:1 Джанлука Манчини (82)
5:1 Тами Ейбрахам (84)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
РОМА: 1. Руй Патрисио, 2. Карсдорп, 6. Смолинг, 23. Манчини, 13. Калафиори, 8 Вилар, 42. Диавара, 7. Пелегрини, 11. Карлес Перес, 92. Ел Шаарауи, 14. Шомуродов
 
ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 28. Гълъбов, 18. Мазику, 24. Мухар, 29. Лам, 10. Йомов, 30. Вилдсхуд, 8. Кери, 14. Кръстев 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки