Левски с 5 трофея след мачове с Марек за Купата на България

За домакините от Дупница този мач е бонус

Левски с 5 трофея след мачове с Марек за Купата на България

Левски гостува днес от 13:00 часа на Марек в Дупница за мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Сините ще изиграят 15-ия си двубой срещу този съперник в надпреварата, а добрата новина за тях е, че досега никога в историята си не са отпадали след среща с дупничани.

Статистиката към момента включва 11 победи за Левски и три равенства като за последно двата отбора играха на осминафиналите през сезон 2003/04.

В края на 2003 година Марек прие сините на стадион "Локомотив" в София (2:2). В реванша Левски би с 4:1 на "Герена" и продължи напред, а отпадна в следващия кръг от Локо Пловдив.

През 2002 година Левски за последно гостува в Дупница в среща за купата. В първият двубой между двата тима резултатът бе 0:0. В ответния мач сините спечелиха с минималното 1:0, а в края на срещата дори трепереха за своето класиране на финал. След това спечелиха трофея след 3:1 срещу ЦСКА.

През 1994 година се стигна и до най-големия общ резултат за един от двата тима, след като Левски спечели в София със 7:0, а след това победи в Дупница с 3:0. На финала сините, водени от Георги Василев, спечелиха с 1:0 срещу Пирин Благоевград.

Любопитно е да се отбележи, че сините триумфират с купата в пет случая, след като преди това са елиминирали Марек.

Новакът във Втора лига пък може да се похвали, че за момента изпълнява поставените цели да се затвърди в първенството и да се спаси от изпадане.

Дупничани се намират на 12-ата позиция с актив от 12 точки, след като записаха две победи, цели шест равенства и инкасираха 2 поражения в първите десет кръга на шампионата.

Треньорът на тима Васил Павлов е провел разговор с играчите си, че двубоят с Левски е бонус, за да покажат качествата си, а той е насочил вниманието на възпитаниците си към срещата с Ботев Пловдив II в неделя, която е от голямо значение за отбора.

Наставникът няма да може да разчита на трайно контузените Джордж Николов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев, докато от групата на Лeвски отпаднаха Николай Михайлов, Георги Миланов и Иван Горанов.

В Марек се завърнаха сенегалските футболисти Яя Соу и Хюсеин Кейта, но те едва ли ще вземат участие днес. На разположение на треньора след наказание отново е Христо Каймакански.

Васил Попов не обмисля да прави много промени по състава си и почти сигурно ще заложи на играчите, които завършиха при равенство 1:1 с Литекс в последния кръг на Втора лига, прогнозира „Тема спорт“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки