ЦСКА започва защитата на Купата срещу Хебър

Вход свободен за феновете на „Армията“ днес

ЦСКА започва защитата на Купата срещу Хебър

Днес от 18:00 часа ЦСКА започва защитата на трофея си в турнира за Купата на България.

Съперник е лидерът във временното класиране на Втора лига - Хебър, който се води домакин на двубоя.

След куп проблеми и обрати срещата ще се проведе в дома на червените - стадион "Българска армия".

Именно там започна пътят на столичани към миналогодишния трофей, като тогава с 5:0 бе победен представителят на Трета лига Ботев Ихтиман.

Впоследствие бяха преодолени Черно море, Ботев Враца, Лудогорец и Арда във финала, а армейците се надяват да повторят представянето си и през тази кампания.

След като жребият определи двата съперника да се срещнат в тази фаза на надпреварата, в лагера на пазарджиклии веднага започнаха трескави приготовления, като във В сектор на стадион "Георги Бенковски" стартира поставянето на седалки.

Целта беше сблъсъкът да се превърне в истински празник за феновете на футбола от Пазарджик и околността, а на трибуните да присъстват максимален брой зрители въпреки ограниченията на здравните власти във връзка с разпространението на коронавируса. Бе обявено, че входът ще бъде свободен, а на трибуните се очакваха 4000 привърженици.

Още при предишното домакинство на Хебър във Втора лига срещу Септември София обаче се видя, че теренът на стадион "Георги Бенковски" е в много лошо състояние. Оказа се, че тревното покритие е било посечено от болест. Пазарджиклии опитали да ограничат щетите и да пригодят игрището за игра. Напръскали тревата със скъпи препарати, а освен това я посипали и с пясък.

Обилните дъждове в последните дни обаче влошили допълнително състоянието на терена. Представители на армейците са били уведомени за възникналия проблем и техен екип е посетил стадиона, където се е уверил, че игрището изобщо не става за игра и наподобява пясъчник.

В понеделник сутринта треньорът на Хебър Николай Митов се е свързал със спортния директор на Локо (Пловдив) Георги Иванов с молба стадионът на черно-белите да приеме срещата. Гонзо се съгласил, като веднага е започнала подготовка за промяната. Тогава обаче се намесил босът на смърфовете Христо Крушарски, който категорично отказал тази възможност, пише „Тема спорт“.

Така буквално два дни преди мача липсваше място за провеждането му. Варианти бяха базата на Ботев Пловдив в Коматево или някой от стадионите в София. В крайна сметка представители на Хебър и ЦСКА са стигнали до решението двубоят да се проведе на "Българска армия", където на символичните домакини няма да им се налага да плащат наем.

Вчера по обяд СТК към БФС официализира промяната, като бе сменен и началният час на двубоя. Вместо предварително обявения 16:00, срещата ще се играе от 18:00 часа и по този начин ще бъде използвано осветлението на "Армията".

Въпреки че двубоят бе преместен в София, от ръководството на втородивизионния тим запазиха решението си посетителите на срещата да не плащат входна такса, за да присъстват на трибуните.

Според мерките на здравните власти на "Българска армия" ще могат да присъстват 4500 зрители, или 30% от седящите места на съоръжението.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки