Стойчо Младенов: Вечното дерби е барометър, никога не е имало явен фаворит

„На нас ни се иска да надиграем отбора на Левски и да победим“

Стойчо Младенов: Вечното дерби е барометър, никога не е имало явен фаворит

„Очакванията са ясни - да стане един добър мач, да има спортсменско поведение, което да повлияе на всички присъстващи на мача. Ще се стремим през цялото време да надделеем и да победим!”

Това каза треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди дербито с Левски от 9-ия кръг на еfbet Лига в неделя.

„Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит. На вас така ви се струва, но в тези мачове не е имало фаворит. Историята показва, че отборът в по-слабо състояние е побеждавал. На нас ни се иска да надиграем отбора на Левски и да победим. Това е нашата цел и затова ще работим през цялото време. Никога не може да се твърди за единия или другия отбор, че са слаби. Както ние, така и Левски имат своите стойности. И двата отбора ще се стремят да покажат най-доброто, което притежават. В много моменти говорим за подценяване. Сериозността в тренировъчния процес трябва да се пренесе в мача. Напрежението е по-голямо в мача, разбира се. Едната грешка в тренировка, тя си отива, нов мача тя може да се окаже фатална. Отговорността е на всеки един състезател. Няма отбор, който да подцени другия отбор. В Египет в мачовете не се знае кой кого ще победи до последната минута. Подценяването е една голяма грешка и нека не говорим за подценяване, в който и да е мач оттук нататък”, каза още специалистът, цитиран от Гонг.

„Вечното дерби е един барометър, който всеки един треньор и ръководство, могат да преценят докъде сме стигнали и на какво ниво сме. Един мач, който може да даде сериозен тласък на победителя и може да навреди психологически на загубилия. Тежко се приема загубата от феновете. Това се предава и на ръководството, а не би трябвало да е така. За съжаление ние в България преминаваме границата, губим разсъдъка и правим грешки, които се оказват решаващи в един момент. Неминуемо две-три седмици излизане от тренировъчния процес се отразява. Радвам се за завръщането на играчите. На оперираните играчи не мога да разчитам. Мено Кох ще се завърне след Нова година. Тибо Вион ще бъде на разположение след прекъсването. При Чарлс, там е по- сложно”.

„Не само Станимир Стоилов. Всички треньори сме добри колеги, приятели. Не ги отделям, уважаваме се и така трябва да бъде. Уважаваме се, уважението е взаимно с всички треньори. Независимо дали става въпрос за Левски, Лудогорец или който и да е било друг. Те познават нашите слаби страни, както и ние сме си ги разузнали. В зависимост от резултата, всеки треньор преценява какво да предприеме. Всичко е въпрос на изпълнителите дали изпълняват изискванията на терена. Радвам се, че притежавам играчи като Кери и Ваела, които със своята креативност дават голяма разнообразност в преден план. Както могат да дадат асистенция, така могат и да отбележат. С тяхното присъствие можем да изненадаме и да победим всеки един противник. Не само в този мач, но и в много мачове ще ги използвам заедно. И двамата са много полезни за отбора и се надявам, че ще ги използвам в повече мачове”, каза още Младенов и коментира прословутата тема с физическото състояние на тима.

"Нормално в момента да е по-добро физическото състояние. Повече от месец работим заедно. В този цикъл е много трудно да добавим различни компоненти. Това се прави по време на подготовката. В мачовете и между мачовете правим така, че да добавяме от всичко. Сегашното състояние на отбора показва, че аз и моят екип си вършим много добре работата. Не мога да коментирам неща, които касаят развоя на мача. Противникът може да се възползва от това, което ще кажа”, завърши наставникът на ЦСКА.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки