ИНФАРКТНА ДРАМА В МАНЧЕСТЪР: Кристиано герой за Юнайтед в рекордния си мач (ВИДЕО)

Роналдо се разписа в 95-ата минута за обрат до 2:1 срещу Виляреал

ИНФАРКТНА ДРАМА В МАНЧЕСТЪР: Кристиано герой за Юнайтед в рекордния си мач (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед успя да изтръгне инфарктен успех в последните секунди с 2:1 срещу Виляреал в двубой от втория кръг на Шампионската лига.

Вечерта за Кристиано Роналдо беше специална, тъй като той подобри рекорда за най-много мачове в турнира и вкара победното попадение в 95-ата минута.

Преди това Пако Алкасер откри резултата за гостите в 53-та минута. Алекс Телеш изравни само 7 минути по-късно със страхотно воле.

Португалският му съотборник обаче открадна славата, след като се оказа на правилното място в последните секунди на мача, за да изстреля домакините до не особено заслужена победа.

Срещата на „Олд Трафорд“ започна с натиск на домакините, но Виляреал бе отборът, който пръв създаде реална голова опасност. В 7-ата минута гостите организираха контраатака, Джанджума бе изведен срещу Де Хеа, но вратаря успя да спаси удара му.

Само минута по-късно шанс се откри и за "Червените дяволи", като Роналдо стреля с глава след центриране от корнер, но прати кълбото над вратата.

Джанджума обаче за втори път притесни Де Хеа в 10-ата минута, когато получи пас в наказателното поле и опита шут от малък ъгъл, но той бе доста опасен и само блестящата намеса на вратаря попречи да се стигне до гол. Седем минути по-късно Де Хеа трябваше да се намесва решително и при удар на Пако Алкасер.

В 31-ата минута "Жълтата подводница" пропусна пореден страхотен шанс. Пако Алкасер получи дълъг пас, възползва се от грешка на Варан и изскочи на прекрасна стрелкова позиция, но ударът му по земя мина до гредата.

В 43-ата минута дойде най-добрата възможност за Манчестър Юнайтед. Погба опита много хубав прехвърлящ пас зад защитата, в последния момент Алберто Морено успя да играе с топката, но я насочи опасно по посока на собствената си врата, но имаше късмет и тя мина встрани.

В 45-ата минута обаче гостите отново бяха близо до гола след удар на Пино отблизо и поредно блестящо спасяване на Де Хеа. Осем минути след рестарта обаче сякаш неизбежното се случи. Арно Данжума успя да изведе със страхотен пас Алкасер, който най-после преодоля Де Хеа за 1:0.

Радостта за Виляреал обаче беше кратка, след като само 7 минути по-късно Алекс Телеш върна паритета за "червените дяволи", възползвайки се от подаване на Бруно Фернандеш.

В 79-ата минута можеше да се стигне до пълен обрат. Кавани получи прекрасно центриране от Грийнууд, но отблизо с глава стреля до гредата. В самия край стрелеца на гостите Булай Дие изпусна две страхотни възможности, с което лиши испанците от заслужен успех на "Олд Трафорд".

За сметка на това обаче накрая "жълтата подводница" дори трябваше да си тръгне без нито един пункт, след като рекордьорът Роналдо успя да донесе безценен успех за своя тим в 5-та минута на добавеното време.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ВИЛЯРЕАЛ 2:1

0:1 Пако Алкасер (53)
1:1 Алекс Телеш (60)
2:1 Кристиано Роналдо (90+5)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Линдельоф, Телеш, Погба, Мактоминей, Грийнууд, Фернандеш, Санчо, Роналдо

Виляреал: Рули, Морено, Торес, Албиол, Фойт, Капу, Тригерос, Парехо, Пиньо, Данжума, Алкасер;
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки