Юлия Иванова: Защо ЦСКА да не спечели Купата на България?

"Новият спонсор дава спокойствие. Работи се по селекции, млади деца да вземат"

Юлия Иванова: Защо ЦСКА да не спечели Купата на България?

Женският волейболен тим на ЦСКА ще опита да надгради спрямо резултатите, до които стигна през миналия сезон. „Червените“ играха финал за Купата на България и спечелиха бронзовите медали в първенството, но след стабилизирането на клуба, сега амбициите ще са още по-високи. Затова индикира и треньорът на тима Юлия Иванова. Тя говори за сайта на ЦСКА по няколко теми. Вижте какво каза още специалистката.

 
Г-жо Иванова, как върви подготовката на тима и доволна ли сте до момента от свършената работа?
 
– Засега всичко е както сме си го планирали. Отборът тренира усилено, натоварването е по-тежко. Надявам се да има по-добри резултати от миналата година. Имаме подкрепление от Ралина Дошкова. която си остана и тази година тук, както и от Криси Бончева, която се върна от раждане и ще помага. Отборът си е същият. Надявам се на по-добри резултати от миналата година, защо не и някое първо място.
 
Какво визирате като по-добри резултати?
 
– Поне да играем финал и за първенството, защо да не спечелим купата?! Имам надежди, но трябва да започне шампионатът, все пак да се види как са и другите отбори. Зависи как играем и ние, ако наградим качествата си, може и да успеем.
 
Това свързано ли е и с новото партньорство което има ЦСКА и Sunotec?
 
– Да! Новият спонсор, новото партньорство дава спокойствие. Работи се по-спокойно и по селекции, млади деца да се вземат. Определена дава сигурност. Резултатите идват от нас.
 
ЦСКА игра през миналия сезон основно с девойки. Те обаче натрупаха опит и сега това може да се окаже сериозен плюс в преследването на целите, така ли е?
 
– Когато играеш и нямаш отговорности е много по-лесно. Сега като е минало и си постигнал някакви цели, трябва да ги защитаваш. Отговорността е по-различна и по-голяма. Но се изграждаш като състезател. Имаш повече участия. Видяхме, че можем и сега искаме да се развием по-добре. Имат желание да играят волейбол момичетата и да се учат. Добри момичета и имат качества. Надявам се да се развиват.
 
Има ли опция за още някое попълнение?
 
– Не. Има само едно момиче което идва от Дупница, която има потенциал. Много добре ще пасне на отбора. Всички започват с ентусиазъм. Най-важното за мен е да покажем, че успехът миналата година не е случаен. Това плод на много и дълга работа на цялата школа. Разбира се да има и резултати и в подрастващите. В старша възраст най-вече.
 
Какво ще кажете за новата зала, която клубът успя да осигури за школата?
 
– Това е много добра новина. Имахме нужда, за да могат децата да тренират нормално. Това е част от процеса и благодарим на нашите нови партньори от Sunotec, които спомогнаха това да се случи. На Сашо Попов, на Верка Николова. Много усилия бяха положени, но само така ще можем да продължим да се развиваме. Надявам се и публиката да се върне в залите за официалните мачове, защото това ще е от огромна полза за нас.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки