ФРАНЦИЯ ЛИКУВА! Спечели Лигата на нациите след обрат срещу Испания (ВИДЕО)

Бензема и Мбапе донесоха успеха на "петлите"

ФРАНЦИЯ ЛИКУВА! Спечели Лигата на нациите след обрат срещу Испания (ВИДЕО)
Франция триумфира с трофея от Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 срещу Испания на финала. "Петлите" се нуждаеха от обрат, за да стигнат до успеха на "Сан Сиро" в Милано. Тимът на Дидие Дешан отново демонстрира характер, след като на полуфиналите се върна от 0:2, за да елиминира Белгаия с 3:2.
 
В днешния двубой Франция можеше да поведе още в шестата минута. Чуамени изведе Бензама сам срещу вратаря. Нападателят преодоля Унай Симон, но изпусна момента да стреля и пробва пробва подаване към Мбапе. Сезар Аспиликуета обаче се оказа на пътя на топката и я изчисти в ъглов удар. 
 
Пет по-късно Испания отговори с удар на Пабло Сарабиа, който бе точен, но твърде слаб, за да затрудни Юго Лорис. 
 
В следващите минути испанците станаха доста агресивни в единоборствата и едновременно с това започнаха да задържат по-дълго топката. Чисти голови положения обаче липсваха.
 
Половин час след началото футболистите на Испания поискаха дузпа, след като топката се удари в ръката на Жул Кунде при центриране отляво. Антъни Тейлър прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Намесата ВАР потвърди решението му и играта продължи.
 
В 37-ата минута Маркос Алонсо опита да изненада Юго Лорис. Защитникът на Челси шутира директно от пряк свободен удар, но не успя да намери очертанията на вратата.
 
В края на първата част Дидие Дешан бе принуден да прави смяна. Рафаел Варан получи контузия и сигнализира към резервната скамейка, че няма да успее да продължи срещата. На негово място се появи Дайо Упамекано. 
 
 
Добър шанс да поведе в резултата се откри пред Испания в 53-ата минута. Кунде загуби топката в центъра и иберийците организираха бърза контра. Сарабия опита да намери Торес в наказателното поле, но малко не достигна на нападателя на Манчестър Сити да засече топката във вратата на "петлите".
 
Секунди по-късно пък опасна атака на  французите завърши с извеждащо подаване към Мбапе, който обаче бе изпреварен от бранител в съперника. В 64-ата минута удар на Тео Ернандес се отби в напречната греда. Веднага след тона Испания откри резултата. Оярсабал бе намерен на границата на наказателното поле,  справи се с физически по-здравия Упамекано и вкара по земя в далечния ъгъл.
 
Резултатът веднага бе изравнен. Бензема получи отляво на границата на наказателното поле и стреля технично в горния далечен ъгъл. Лорис закачи с ръка топката, но бе безпомощен.
 
В 68-ата минута опасен удар на Мбапе премина покрай вратата. Секунди след това Пол Погба засече центриране от корнер, но Симон улови топката. В 73-тата минута Родри опита да обстрелва вратата на Франция и след рикошет в крака на бранител топката прелетя високо над вратата на Лорис.
 
Десет минути преди изтичането на редовното време световните шампиони стигнаха до пълен обрат. Тео Ернандес проби отляво и с чудесен пас в коридор инамери Мбапе. Звездата на ПСЖ залъга Симон и прокара топката под плонжа му за 2:1. Останаха съмнения за засада, но проверката от ВАР не откри нищо нередно.
 
В 88-ата минута Маркос Алонсо отправи добър пас към Оярсабал, чийто удар бе отразен от стража на французите. Секунди по-късно Мбапе можеше да реши всичко, но прати топката в тялото на Симон. В добавеното време Лорис се превърна в големия герой за Франция, след като отрази мощен шут на Пабло Форналс. 
 
 
 
ИСПАНИЯ - ФРАНЦИЯ 1:2
1:0 Оярсабал (65)
1:1 Бензема (66)
1:2 Мбапе (80)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ИСПАНИЯ: 23. Унай Симон, 2. Аспиликуета, 5. Серхио Бускетс, 9. Гави, 11. Феран Торес, 12. Ерик Гарсия, 16. Родри, 17. Алонсо, 19. Лапорт, 21. Оярсабал, 22. Сарабиа
 
ФРАНЦИЯ: 1. Лорис, 2. Павар, 3. Кимпембе, 4. Варан, 6. Кунде, 6. Погба, 7. Гризман, 8. Чуамени, 10. Мбапе, 19. Бензема, 22. Тео Ернандес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки