Гришо: Това е един от най-големите ми обрати

"Да спечеля този мач значи нещо различно за мен", каза българският тенисист

Гришо: Това е един от най-големите ми обрати

 Григор Димитров говори след голямата си победа над световния номер 2 Данийл Медведев ( 4:6, 6:4, 6:3) на 1/8-финал на турнира в Индиън Уелс. Гришо сътвори сензационен обрат над актуалния шампион на US Open и разкри, че тайната на успеха се крие в това, че е останал спокоен в трудните моменти.

 
 
"Определено това е един от най-големите ми обрати. Беше тежко. Не е лесно, когато допуснеш пробив още в началото. Бях агресивен, но съперникът продължаваше да връща всички топки. При 1-4 не се паникьосах, реших, че трябва да опитам нещо ново. Запазих спокойствие. След това постигнах нов пробив, получих още увереност и така продължих< заяви Гришо и определи победата си като специална заради всички трудности през годината, в която с трябваше да се справя и с няколко контузии.
 
"Да спечеля този мач значи нещо различно за мен. Радвам се, че останах хладнокръвен. Това е спортът, не знаеш какво ще се случи. На някои турнири трябваше да се оттегля, не можех да тренирам както искам. Казах си, че съм отново в Калифорния, справих се добре в Сан Диего, сега съм на четвъртфинал. Нещата се получават", заяви Гришо пред Tennis Channel.
 
След края на мача хасковлията отпразнува победата с няколкото българи, дошли да го гледат в Индиън Уелс, снима се с тях и раздаде автографи.
 
На 1/4-финалите Гришо излиза срещу Хуберт Хуркач (Полша), с когото нямат мачове досега.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки