Проф. Герджиков за скандала в БФС: Трябва ли да има нов конгрес?

Вижте какво каза популярният политик, професор и юрист

Проф. Герджиков за скандала в БФС: Трябва ли да има нов конгрес?

Бившият председател на Народното събрание и служебен премиер на България през 2017 година Огнян Герджиков коментира горещата тема, свързана с конгреса на БФС.

Борислав Михайлов спечели битката с Димитър Бербатов, но от щаба на загубилия контрираха, че е трябвало да има балотаж. Те заплашиха, че казусът ще бъде внесен в съда.

Боби събра 241 гласа, Бербатов – 230, а Порточанов остана с 8. При регистрацията в началото на конгреса бяха вписани 483 делегати. Впоследствие гласуваха 480, а една бюлетина се оказа невалидна.

Бербатов и обкръжението му твърдят, че на база 483 регистрирани делегати и получените гласове Михайлов не печели 50%+1 глас.

Огнян Герджиков присъстваше в зала 1 на НДК във вторник в качеството си на правен наблюдател.

„Не е необходимо нито да има нов конгрес на футболния съюз, нито да се провежда балотаж. Въпросните 50%+1 глас се определят на база гласове, а не на база регистрирани делегати. На база гласове Борислав Михайлов печели, което е достатъчно да няма основание за съмнение относно победата му. Той е преизбран и очаквам да бъде вписан отново като президент на БФС“, заяви пред БЛИЦ известният професор и юрист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки