Симонович: Мачът с Литекс е специален за мен (аудио)

Бившият футболист и треньор на Литекс Драголюб Симонович, който сега е наставник на Сливен, обяви ден преди сблъсъка на стадион „Хаджи Димитър", че “воеводите” ще играят, за да спечелят мача срещу шампионите, предаде пратеникът на Novsport.com в Сливен

Симонович: Мачът с Литекс е специален за мен (аудио)

Бившият футболист и треньор на Литекс Драголюб Симонович, който сега е наставник на Сливен, обяви ден преди сблъсъка на стадион „Хаджи Димитър", че “воеводите” ще играят, за да спечелят мача срещу шампионите, предаде пратеникът на Novsport.com в Сливен.

„Наясно съм, че Литекс е по-добрия отбор от нас, но ние можем да изненадаме всеки отбор в България и то с добра игра”, заяви сърбинът с български паспорт.

В шеговит тон Симонович добави, че в отбора няма кадрови проблеми, не защото няма наказани или контузени футболисти, а защото липсват достатъчно кадри за представителния тим. Всеизвестно е, че през настоящия шампионат Сливен налага играчи от юношеската школа на клуба.

В предстоящия мач срещу Литекс, треньорското ръководство няма да може да разчита на Димо Бакалов, който все още е с контузия на ръката. В последния момент ще се реши дали Петър Стоянов ще влезе в игра, след като дълго време се възстановява от травма.

“Да не се заблуждаваме, гостува ни шампионът на страната. Смятам, че все пак без Ивелин Попов Литекс не е същият, макар че в последните мачове, след като Любо Пенев пое отбора играта им се промени”, каза още Дуци и обяви, че предстоящия мач е специален за него.

“За мен този мач е специален, защото ще играят двата тима, с които е свързана моята кариера. В Ловеч съм живял, там съм играл и е била най-добрата част от футболната ми кариера. Работил съм там и няма никога да го забравя. Радвах се по едно и също време на титлата на Литекс и оставането на Сливен в елитната група, след като победихме Пирин през пролетта. Всичко това стана в един и същ ден. В Сливен сега живея, тук пък е най-добрата част от кариерата ми на треньор”.

Симонович вметна, че утре трудно ще играят един срещу друг два “оранжеви тима”, но все пак се надява на победа за Сливен.

Специалистът си позволи да коментира и съдийството от мача Левски и спорното положение през втората част, когато Минев спъна Ямуков в наказателното си поле, но реферът не отсъди дузпа. След края на двубоя и Дуци Симонович, и Данчо Лечков заявиха, че дузпа не е имало. Сега обаче наставникът на "воеводите" призна, че нарушение е имало, но той и собственикът на тима нарочно са подкрепили рефера, като това е бил опит да се подаде ръка към съдийството в България като цяло. Впоследствие той обаче е останал разочарован от факта, че никой не е оценил жеста му и призна,че родните съдии тенденциозно режат Сливен от чист инат.

Мачовете между Сливен и Литекс винаги са интересни. През миналия сезон ловчанлии триумфираха с 2:1 и от Сливен започна шампионската серия на „оранжевите".

Преди година и половина пък Литекс не успя да победи в Сливен, след като воденият от Станимир Стоилов отбор до последно водеше с 2:1, но домакините стигнаха до равенството в края на мача.

Сега двата тима ще се изправят в първи мач от програмата на 10-я кръг на “А” група, който утре ще започне от 15.00 часа на стадион “Хаджи Димитър”.

Мими Данева


Присъединете се към новата фен-страница на Novsport.com във Facebook!

Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки