Байерн Мюнхен избухна за едно полувреме и отказа Юнайтед да мечтае в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Патрис Евра вкара уникален гол, но само за това стигнаха силите на “червените дяволи”

Байерн Мюнхен избухна за едно полувреме и отказа Юнайтед да мечтае в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен направи поредната стъпка към защитата на трофея в Шампионската лига. Баварската машина, водена от Хосеп Гуардиола, победи Манчестър Юнайтед с 3:1 в двубоя реванш от четвъртфиналната фаза на турнира и с общ 4:2 продължават напред. Двата отбора не направиха особено запомнящо се първо полувреме, но през второто показаха истинската си класа и вкараха всички 4 гола.


Патрис Евра откри резултата на “Алианц Арена” с изключителен гол. Френският национал отправи истинска бомба към Нойер, който не можа нищо да направи - топката се отби в горната греда и влезе в мрежата му. Секунди след това обаче Марио Манджукич изравни с глава след бърза атака. Така се запази традицията на баварците през този сезон в Шампионската лига когато Манджукич вкара гол, тимът да печели. Останалите голмайстори за домакините бяха Томас Мюлер и Ариен Робен, който мина като на парад през защитата на “червените дяволи”.

 

Байерн можеше и да се поздрави с по-убедителна победа, но добрите изяви на Давид де Хея не позволиха това да се случи. Въпреки това, за първи в историята на надпреварата Манчестър Юнайтед допуска 3 гола от германски отбор. 



Жребият за полуфиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир ще се тегли този петък, 11 март. Германският шампион очаква своята съдба заедно с Реал Мадрид, Челси и  Алетико Мадрид. 

 

През първото полувреме на сблъсъка двата отбора не рискуваха, разчитаха предимно на грешки на противника и логично до голове не се стигна. Пред Уейн Рууни се откри много добра възможност да даде преднина на своите. Той се озова на много изгодна позиция, премина с лекота бранител в червен екип, но точно в решаващия момент се засуети и стреля в тялото на защитник.



Топката все пак влезе във вратата през първата част. Антонио Валенсия я прати зад Нойер, но попадението справедливо бе отменен, защото той беше в положение на засада.


През второто полувреме обаче нещата напълно се обърнаха. “Червените дяволи” започнаха много активно частта и първи стигнаха до гол. Евра хвърли в екстаз привържениците на Юнайтед с изключително попадение. Той шутира от движение, като топката тупна точно преди удара и прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата - абсолютно никакъв шанс за опитния вратар на Байерн.



Радостта обаче бе кратка. Голът сякаш даде импулс в играта на домакините. Точно 60 секунди след това Марио Манджукич завърши бърза атака на домакините с глава и въпреки че Де Хея се хвърли, той трябваше да я извади от вратата си. В 68-ата минута Томас Мюлер засече центриране на Робен и вкара за 2:1. Точка на спора сложи именно холандския национал след страхотен рейд. Защитниците на Манчестър Юнайтед просто го изгледаха, той шутира с левия крак, топката леко се отклони в крак на бранител, като така заблуди Де Хея.


До края на срещата Байерн продължи да атакува, но испанският вратар на “червените дяволи” не допусна повече голове.

 

Наполи утроява заплатата на Кварацхелия

Грузинецът е считан за основния лидер на отбора

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки