Марк Брайт пред Novsport.com: Ако трябва да избирам, предпочитам Ван Перси пред Бербатов (АУДИО)

Реал Мадрид е фаворит за ШЛ, Манчестър Сити е с най-големи шансове в Англия, а Германия може да спечели Мондиала

Марк Брайт пред Novsport.com: Ако трябва да избирам, предпочитам Ван Перси пред Бербатов (АУДИО)

Британският футболен експерт Марк Брайт е поредният анализатор от Острова, застанал пред микрофона на Novsport.com, за да сподели своите прогнози за това кой отбор ще триумфира във Висшата лига, на Мондиал 2014 и в надпреварата за Шампионска лига.

Специалният ни пратеник в Лондон Кирил Евтимов започна разговора с подарък – бутилка от отбраната колекция с лимитирано вино на изба „Шато Бургозоне”, а после запита бившия играч на Кристъл Палас относно неговия фаворит за спечелването на Шампионската лига.

„Трудно е да се даде еднозначен отговор на този въпрос, защото силите са доста изравнени. Мисля, че Реал Мадрид е с най-големи шансове да спечели Шампионската лига, защото не го е правил от дълго време, а това винаги е сред основните цели на клуба. Челси също има своите шансове както в този турнир, така и във Висшата лига."

"Битката за титлата в Англия е много оспорвана, понеже Ливърпул е безкрайно амбициран да я спечели, а Манчестър Сити разполага с отличен състав. За мен това са трите фаворита, но по мое мнение „гражданите” ще триумфират накрая, защото имат най-силния отбор”, каза Брайт, след което бе запитан какви са впечатленията му от представянето на Димитър Бербатов на Острова.

„Какво да кажа за Бербатов, неговите постижения говорят сами по себе си. Той е спечелил всичко, беше водещ реализатор на Манчестър Юнайтед във Висшата лига, а после показваше страхотни неща и във Фулъм, макар отборът да изпитваше сериозни трудности. В крайна сметка обаче, ако трябва да избирам между него и Робин ван Перси, бих предпочел холандеца. Знам, че вие го подкрепят, защото е българин. Той е невероятен талант, наистина. Отличен футболист.”

Впоследствие футболният експерт сподели очакванията си за предстоящото през лятото световно първенство в Бразилия.

„Групата на Англия е доста сложна, затова очакванията ни не трябва да бъдат свързани с участие във финала, макар да разполагаме със страхотни играчи. Ако Ливърпул спечели титлата, тогава настроението на Джерард, Стъридж и Стърлинг ще е доста приповдигнато и те ще са в отлична форма. За мен обаче фаворит е Германия заради традициите, които те имат на подобни форуми. В момента разполагат с млад и много качествен отбор. Такъв има и Бразилия, а очакванията към тях са огромни. Те също са печелили доста често световната купа, нали така? Хората говорят много за Белгия, но според мен отборът им още не е готов за подобен подвиг. Италия? Защо не? Испания? Мисля, че ще им стане прекалено много, без да искам да обиждам когото и да било. Има много отбори, можем да очакваме и изненади. Ще видим, нека изчакаме.”

В заключение Марк Брайт обеща, че при първа възможност ще дойде в България.

„При първа възможност бих посетил България, но не знам кога и дали това ще се случи. Познавам една млада дама от там, тя е страхотна. Също така имате и доста играчи, подвизавали се във Висшата лига, макар в момента тук да е само Александър Тонев.”

Крил Евтимов, специален пратеник на Novsport.com в Лондон

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки