И втората допинг проба на Коста Стоянов е положителна

Това стана ясно, след като пристигнаха резултатите от Антидопинговата лаборатория в Атина

И втората допинг проба на Коста Стоянов е положителна

Втората допинг проба на бранителя на ЦСКА Костадин Стоянов също се оказа положителна. Това стана ясно днес, след като пристигнаха резултатите от Антидопинговата лаборатория в Атина, съобщи TV7.

Тази сутрин бе отворена Б пробата от допинг теста на защитника, чийто анализ показа също наличието на забраненото вещество метилхексанамин – дериват, съдържащ се в много медикаменти и хранителни добавки.

Резултатите от втората проба са окончателни и сега се очаква решението за наказанието на Стоянов, което ще бъде взето от арбитражен орган към БОК, който трябва да уведоми за него Дисциплинарната комисия на БФС.

Очаква се утре ръководството на ЦСКА да даде и официална пресконференция, на която да изложи позицията на клуба по случая.

Към момента коментар от "Армията" на изнесената информация няма, но самият футболист коментира през седмицата, че при подобен резултат от изследването възнамерява да сложи край на спортната си кариера.

Сигурно е обаче, че „червените” ще обжалват евентуалното наказание, защото според юристите на "армейците", съществува вероятност Стоянов да не бъде лишен от състезателни права, а да бъде наказан чрез порицание или парична глоба.

Иначе санкцията за футболиста може да бъде лишаване от състезателни права за срок от шест месеца до две години. Световната практиката обаче сочи, че почти винаги при подобни случаи санкцията се намалява.

Припомняме, че в употреба на метилхексанамин бе уличен и футболистът на Манчестър Сити Коло Туре, който взимал от хапчетата за отслабване на жена си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки