Черно море започна подготовка с едно официално ново попълнение (аудио)

На "Тича" чакат двама техничари от Южна Америка

Черно море започна подготовка с едно официално ново попълнение (аудио)

Отборът на Черно море започна подготовката си за пролетния полусезон на „А” група. Наставникът на „моряците” Стефан Генов даде специална пресконференция, която посетителите на Novsport.com имаха възможността да слушат на живо.

 
По време на брифинга Генов разкри подробности около селекцията и подготовката на отбора, която ще протече на два етапа.
 
Първата част ще се проведе във Варна и ще продължи до 31-ви януари, като в последната седмица Черно море ще изиграе три контролни срещи: на 25-и с Нефтохимик във Варна, на 29-и с Черноморец в Бургас и на 31-ви с Добруджа в Добрич.
Вторият етап е от 2-и до 13-и февруари в Анталия, където варненци ще проведат четири спаринга, но засега са известни само датите: 4-и , 7-и , 9-и и 12-и.
 
Последната контрола, която ще изиграе тима на Черно море през зимната си подготовка ще бъде на 18-и февруари с втородивизионния Несебър в Обзор.
 
Относно селекцията Стефан Генов заяви, че до момента официално е подписан договор единствено с вратаря Пламен Колев. В България вече са пристигнали Самуел Камазола и 20-годишният бразилец Адисон, който е офанзивен поливалентен футболист. Наставникът на „моряците” се изказа ласкаво за кариоката, описвайки го като доста обещаващ и перспективен талант. Генов не го е гледал на живо, но е гледал записи с цели негови мачове и е запознат с качествата му. Очаква се двамата да се присъединят по-късно днес към отбора във Варна.
 
Венецуелецът Марлон Фернандес пък е имал проблеми с полета, тъй като е пропуснал прекачването Мадрид – София и се очаква да пристигне утре на обяд.
 
Още 2-3 момчета са на едноседмични проби при варненци и ако бъдат одобрени от спортно-техническото ръководство, ще бъдат привлечени в Черно море. Проби ще карат братът на Илко Пиргов – Димитър, както и Дениран Ортега.
 
С отбора се подготвят и юношите на тима Георги Радев и Слави Сталев, които са централни защитници, както и Кристиян Димитров и Атанас Илиев, които ще се включи на по-късен етап.
 
Почти е сигурно, че Паломино и Георги Божилов ще подпишат договори с отбора на Заря, но в четвъртък ще има повече яснота. Двамата са в Украйна, където ще преминат медицински прегледи и ще договорят личните си условия.
 
При положение, че с Паломино бъде продаден ще бъде обмислен варианта с привличането на нов централен нападател от чужбина.
 
Стефан Генов сподели амбициите си за втория дял от първенството: „Осмото място не ни задоволява, нито нас, нито ръководство, нито футболисти. Ще направим всичко възможно да се представим по-добре и да се класираме по-напред. Имаме амбиции. Момчетата показаха, че имат потенциал и се надявам при повече късмет и по-добро съдийство да се наредим на по-добро място.”
 
Наставникът на Черно море изрази надежда, че чужденците бързо ще се адаптират към българското първенство: „Привличаме чужденците с цел да играем по-качествен футбол, ще видим как ще паснат на отбора.”.
 
След пресконференцията капитанът на „моряците” Георги Илиев бе официално награден с приза Футболист на годината за Черно море. Опитният халф печели за поредна година отличието, което се връчва след гласуване в официалния сайт на отбора.
Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки