Ботев Враца към испанците: Всичко звучи прекалено хубаво, нагледали сме се на мошеници (аудио)

Шефовете на клуба се усъмниха в добрите намерения на Феликс Монео

Ботев Враца към испанците: Всичко звучи прекалено хубаво, нагледали сме се на мошеници (аудио)
Ръководството на Ботев Враца се усъмни в чистите намерения на испанския инвеститор Феликс Монео да развива клуба. Novsport.com предава на живо съвместната пресконференция на бизнесмена и шефовете на Ботев Враца, която закъсня с повече от част, заради проточилите се начални преговори между двете страни.

Монео пристигна в България да води преговори за прехвърлянето на управлението на клуба от Враца в ръцете на представляваната от него бизнесгрупа.

Засега обаче преговорите са в задънена улица, като президентът на Ботев Чавдар Атанасов иска да види целия проект черно на бяло, защото думите на Монео за грандиозни инвестиции му се струват прекалено хубави, за да са истина.

Стана ясно, че Феликс Монео е провел само първоначални разговори с шефовете на Ботев. Целта на Феликс испанеца е придобиване на управлението на клуба. Инвеститорите обявиха, че искат от лятото на 2012 година да вложат необходимите средства, с които да превърнат клуба в един от факторите в А група. Тепърва се чака бързото изготвяне на договор за управление, без който сегашното ръководство не иска да продължи преговорите.

Президентът на Ботев Чавдар Атанасов се изказа доста скептично и предпазливо за намерението на Монео: „Не трябва да се бърза клубът да се дава на когото и да е било. Прекалено е хубаво това, което говори, за да е истина, затова поисках на лист да видя черно на бяло всичко. Ако видя, че наистина искат да развиват клуба, ще се разберем бързо по даване на управлението. Няма да избързваме. На тоя етап няма да отпаднем, а това ни е целта. Нашата цел беше да вкараме отбора в А група и успяхме. Нямам нищо против, ако се разберем и намеренията са сериозни, да се оттеглим от ръководството. Нагледали сме се и сме се наслушали на доста измамни схеми, аз съм предпазлив при такива опити”, заяви босът на врачани.

Феликс Монео заяви, че идва в България като представител на група испански инвеститори, които работят с Реал Мадрид, Барселона и Валенсия. „Мислим, че в град като град Враца и добрите футболисти тук, можем да създадем клуб, който да се бори за първите места. Враца е добър град за влагане на пари във футбол, можем отново да възродим школата. Нашето желание не е да доведем 25 играчи - бразилци, уругвайци, корейци, най-важното е да дадем предимство на българите. В момента българският футбола е на ниско ниво. Нашият интерес е само в сферата на футбола. Готови сме с финансовите средства и сме отворени към партньорства. Познавам българския футбол от 14 години, имал съм връзки с повечето президенти. Вярваме, че с професионална работа в един спокоен град, далеч от атмосферата на големия град и дискотеките, които разсейват футболистите, може да се направи нещо сериозно. Първата цел е Ботев да бъде сред първите 4 в българското първенство. Работил съм с Реал Мадрид , Барселона, Валенсия, имаме връзки с Бразилия и много от европейските първенства, за нас Ботев ще бъде един допълнителен отбор, където да създадем добри условия за работа. Този треньор, който водя със себе си, е Анхел Феликс. Той е бил треньор на най-високо ниво, но сега темата на разговорите е дали ще стигнем до договорка с Ботев, не треньорът. Като цяло треньорите в тези държави от вашия регион са на доста ниско ниво, сегашната управа има нужда от финансова помощ, идваме да подобрим нещата, а не да съкращаваме и да махаме хора, искаме и силен детско-юношески отбор”, каза Монео.

Не идваме само да печелим пари от Ботев Враца, а да изградим силен клуб. Искаме да вложим средства и нашият проект е за 4-5 години. Не е ясно кога ще подпишем договор, в кратки срокове трябва да постигнем споразумение дали ще работим заедно или не. Ще имаме една от най-модерните бази в България, имаме план за инвестиции в обществен план. Бихме искали 20 или 30 човека от ветераните на Ботев да започнат работа в клуба. Не искаме г-н Атанасов да напуска клуба, когато ние поемем управлението, а да работим с него”, сподели Монео.

Слушайте цялата пресконферецния в прикачения аудио файл!
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки