Официално: Отложиха Хасково - Славия за неопределено време

Делегатът установи, че стадионът е затрупан със сняг, а теренът е негоден за провеждането на срещата

Официално: Отложиха Хасково - Славия за неопределено време
Делегатът на Българския футболен съюз Н. Лилов официално обяви, че мачът Хасково – Славия от 21-ия кръг на "А" група няма да се състои в събота, 7 март. По предварителна програма срещата трябваше да започне в 14.30 часа в Хасково.
 
Лилов установи, че стадионът е затрупан със сняг, а теренът е негоден за провеждането на срещата. Двубоят обаче няма да може да се проведе и в рамките на следващите 24 часа заради тежките метеорологични условия в района. Както е известно, там е обявен червен код. 
 
„По пътя имаше 2-3 катастрофи, паднали дървета и т.н. Мачът ще бъде отложен за неопределено време. Все още не е ясно кога ще се изиграе. Целият терен е затрупан със сняг и няма как да се изиграе мачът. Толкова много сняг не съм виждал”, каза по телефона репортерът на „Диема Спорт” Илиян Енев.

Изпълнителният директор на Хасково Тихомир Петков потвърди, че двубоят е отложен и няма да се проведе.

По-рано той каза за Novsport.com, че условията в Хасково са много тежки и няма как да се проведе двубоят. 

"А и не само според нас, има си компетентни органи – Гражданска защита и Пожарна команда. Те са обявили в нашия регион червен код и това го има във всички разпечатки преди да се обяви бедствено положение. И при такъв червен код е нормално да няма начин да се проведе мач”, каза Петков.
„По принцип валя дъжд повече от 24 часа, след това го обърна на мокър сняг. Отдолу тревата е подгизнала, отгоре има 30 см сняг, тежък, непосилно е нито за човек, нито за машина да го почисти. Машината затъва и няма как да се изчисти.”
 
„Срещу природата не може да вървим. По принцип бяхме подготвени да изиграем мача. Бяхме се настроили да се играе този мач и да го спечелим”, допълни той.
 
Н. Лилов беше определен за делегат на мача, а за съдии - Георги Димитров, Ивайло Милков, Иво Боев, Владимир Вълков и Живко Недялков. 


Изявлението на Петков от по-рано днес чуйте в прикачения звуков файл!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки