Отговорът на Черноморец: Твърденията на ЦСКА са абсурдни и некомпетентни, налучкват си позицията (аудио)

Нищожността на една клауза не води до нищожност на целия договор, категоричен е Пламен Киряков

Отговорът на Черноморец: Твърденията на ЦСКА са абсурдни и некомпетентни, налучкват си позицията (аудио)
Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков определи последните твърдения на юристите на ЦСКА по случая „Анисе” като „абсурдни” и „некомпетентни”. Според адвоката на „червените” Радостин Василев БФС и ФИФА забраняват сключване на договори с футболисти със срок на изпитване, в случая 6 месеца. В договора на мадагскареца с „акулите” наистина е имало подобна „уговорка”, но тя, според Киряков, е позволена от родната централа и затова са се възползвали от нея.
 
„Нищожността на която и да е клауза в този договор, не води до нищожност на целия договор. Тоест, дори и да е така, ние не сме се възползвали”, обясни шефът в Черноморец.
 
Но според него основният проблем е друг: „ЦСКА подписват договорите си с ясното съзнание, че няма да ги изпълняват.”
 
„Сега използват, че клубът не се е възползвал от една опция, която правото му дава”, каза той. „Ние не сме се възползвали от това. Дори и да приемем, че клаузата води до някаква нищожност, какво от това? Само клаузата. Договорът му продължава да си е 3-годишен, нищо повече.”

„БФС дава примерен договор и забележете – има възможност за други условия. И ние сме се възползвали и сме го определили това друго условие”, обясни още Киряков.  

Той се надява казусът да бъде разрешен колкото се може по-бързо. "Акулите" вече са предоставили всички документи, които касаят случая. "Предстои да внесем и нови документи, с които да поискаме на отделно основание както спирането на картотекирането им, различно от това, че са преговаряли зад гърба на клуба с футболист, който е имал установено трудово правоотношение. Затова те подлежат на санкция отнемане правото да картотекират играчи в един трансферен период. Отделно от това основание ще искаме за това, че не са платили Мишел Платини същото наказание да им бъде наложено. Отделно -жалба за това, че не са платили Мишел Платини, до лицензионната комисия да не им бъде издаван лиценз за следващата спортносъстезателна година."   

ТУК може да видите още веднъж договора на Анисе с Черноморец. 

Цялото интервю с Киряков може да чуете в прикачения звуков файл!!! 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки