Евроспорт ще предава директно рали Сливен (аудио)

Състезанието ще се проведе от 28-ми до 30-ти септември и ще бъде 11-то от общо 13 старта в най-силно отразяваната телевизионно надпревара

Евроспорт ще предава директно рали Сливен (аудио)

Рали Сливен, което от тази година е в календара на IRC (Intercontinental Rally Challenge) ще бъде излъчено от телевизионния канал Евроспорт. 

Състезанието ще се проведе от 28-ми до 30-ти септември и ще бъде 11-то от общо 13 старта в най-силно отразяваната телевизионно надпревара.

Каналът ще предава от Сливен около пет часа на живо тридневната автомобилна проява, съобщи директорът на ралито Тодор Чанев пред кореспондента на Novsport.com в Сливен. 

Домакините от Автомобилен спортен клуб Сливен очакват в ралито да участват между 50 и 80 екипажа, представители на 20-30 отбора от страната, както и най-силните пилоти на Румъния, Турция и Гърция. Публиката, която винаги с интерес проследява това състезание, се очаква да бъде около 70 000 души.  

Подготовката за рали Сливен е в ход, добавиха организаторите. Обмислят се местата за  старта и финала на проявата, които ще са съобразени със сервизния парк, за който все още се търси подходяща позиция. Промени ще има в някой от скоростните отсечки, като те ще станат още по-атрактивни. Специалният етап ще се запази и в предстоящото издание на ралито, поясниха домакините.

Заместник-директорът на ралито Атанас Чанев изрази желание за промени в българския рали шампионат и че това ще стане още в предстоящото издание на сливенското рали. 

Координаторът на проекта Любомир Дренски каза, че работата им е насочена ралито да  бъде празник, както за участниците, така и за феновете. Той увери, че в специализирания сайт своевременното се ще поместват резултатите от временното и генералното класиране. 

Домакините са единодушни, че включването на рали Сливен в програмата на IRC ще позволи града да бъде представен като туристическа дестинация в нова светлина. За целта хеликоптер ще предава не само надпреварата, а и забележителностите на града, а месеци преди ралито Евроспорт ще излъчва 30-секунден спот за предстоящото автомобилно състезание.

Още от Чанев и Дренски в звуковия файл!!!

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки