В НСА ще се проведе ІІІ спортен празник „Тереза Маринова и приятели”

На 19 май /събота/ на стадиона на Националната спортна академия в столицата ще се проведе ІІІ спортен празник „Тереза Маринова и приятели”, обяви на специална пресконференция в Пресклуб „България” олимпийската ни шампионка на троен скок.

В НСА ще се проведе ІІІ спортен празник „Тереза Маринова и приятели”
На 19 май /събота/ на стадиона на Националната спортна академия в столицата ще се проведе ІІІ спортен празник „Тереза Маринова и приятели”, обяви на специална пресконференция в Пресклуб „България” олимпийската ни шампионка на троен скок. В надпреварата  ще се състезават деца от 6 до 12 години. Досега са се записали 470 деца в различните възрастови групи, като организаторите се надяват на стадиона да се съберат над 500 малки любители на леката атлетика. Една от новите интересни инициативи е семейното състезание по различни дисциплини, като ще се сумира общото постижение на майката, бащата и детето.
 
„Очаквах, че най-трудно ще бъде първото състезание, а се оказа, че не е така. Един от основните ни спонсори тази година ни подкрепя с много по-малка сума от предишните две надпревари. Но се надявам интересът към проявата да се увеличава, а тази събота очаквам и мои приятели от чужбина”, сподели Тереза Маринова.
 
„Тереза прави това, което трябва да прави един голям шампион”, каза пред репортерите президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – „Тя е олимпийска, световна и европейска шампионка, а нейният световен рекорд при девойките още не е подобрен. Тя преподава в НСА, обучава малки атлети, организира състезания – има обаяние, пали децата за спорта – всичко което знае и може, тя го дава на другите”.


Официалното откриване е в 10.15 ч, първите състезания започват в 10.30, а в 14.15 ч е награждаването на победителите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки