Българка стана световна шампионка по джаги във Виена

Екатерина Атанасова спечели и Европейската купа с отбора на "Берлин Беарс"

Българка стана световна шампионка по джаги във Виена

Българската състезателка по джаги Екатерина Атанасова постигна страхотен успех, спечелвайки шампионската титла на Световните серии на маса "Гарландо" във Виена.

Представителката ни успя да постигне невъзможното, като се класира първа измежду 82 състезателки от цял свят.

В австрийската столица се проведоха две от най-престижните и дългоочаквани състезания в спортния календар на Международната федерация по футбол на маса - Световните серии на Гарландо /WCS Garlando/ и Eвропейската Шампионска лига /European Champions League/. Спортната зала Тенис Пойнт Виена събра над 470 състезатели от всички краища на света. Нашата страна имаше своите достойни представители и на двата турнира. Екатерина Атанасова спечели първото място в дисциплината жени единици след оспорвана игра на финала срещу швейцарката Синди Мозер. Техничната игра и невероятната спортна психика на нашата състезателка дадоха превес и донесоха на нашето момиче заслужен златен медал. По пътя до финала Атанасова елиминира от състезанието силни играчи като швейцарката Рамона Зиигенталер, швейцарката Мелиса Диас, рускинята Екатерина Трипотен, полякинята Сузана Филон, българката Благовеста Герова. Във финалния мач Катето се срещна със съотборничката й от тима на Берлин – Синди Мозер от Швейцария и я елиминира в изключително оспорвана игра с резултат 5:3 в последния 5-ти сет. От 2008 г. насам титлата при жените бе печелена неизменно от австрийката Верена Ройер. Победата на Катя е голямо постижение за нея самата и за България.

Третото място в дисциплината жени единици също бе спечелено от българка - Благовеста Герова отнесе към нашата страна бронзовия медал. Момичетата ни постигнаха невероятен успех и в момента се нареждат под номер 1 и 2 в световната ранглиста. Шампионската титла от това състезание дава право на Атанасова да участва в изключително престижния Мастърс Турнир през 2016, където се допускат да играят само 20-те най-елитни състезатели от цял свят. Победата я класира и директно за Световното първенство през 2017.

Екатерина Атанасова спечели и 3-то място /бронзов медал/ в дисциплината Жени двойки заедно с партньорката си Лили Андрес от Германия. Малко не достигна на двете момичета да достигнат финалите и да се срещнат с двойката претендент от Австрия.

Златното ни момиче спечели и Европейската купа с отбора на "Берлин Беарс". След двучасова оспорвана и драматични игра на двете маси Гарландо и Леонхарт, срещу австрийските състезателки от Хотшот Виена, отборите достигнаха до дузпи. Съотборничките на нашето момиче показаха много добра игра на чуждата маса /Гарландо/, където реализираха повечето от решаващите победи в мачовете и дузпите. Така отборът Мечките Берлин спечели златото и защити титлата си на шампиони за трета поредна година. За първи път в Европейската шампионска лига България имаше своите представители в лицето на варненските състезатели от клуб "Джа-Ра". Това е първото отборно представяне за България и, макар че нашите момчета не се класираха за Елиминационния кръг, те представиха страната ни на ниво и натрупаха безценен опит.

В Световните серии на Гарландо България имаше участие от четирите активни български клуба - "Джагоарс", "Сторм Райдърс", "Черните рицари" и "Джа-Ра". Всички те взеха участие в дисциплините по единици и двойки. Най-добри резултати постигна състезателят Денис Бисеров от варненския клуб, който достигна пето място в дисциплината младежи единици. Сега нашето момче се подрежда под номер 5 в световната ранглиста. В момента България се нарежда на трето място в света при жените и на четвърто място като цяло в спорта футбол на маса в официалната международна ранглиста на МФФМ.

Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

СКАНДАЛ: Градев провали "помирителната" среща в шахмата

Димитър Илиев избяга от срещата, която бе инициирал

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки