Ексклузивно: Премиерът Борисов и кметът на Перник спасяват Миньор (АУДИО+СНИМКИ)

Крум Бибишков остава, само един нов почна с жълто-черните, чакат Боян Пейков и израелец

Ексклузивно: Премиерът Борисов и кметът на Перник спасяват Миньор (АУДИО+СНИМКИ)

Днес в 15:30 часа е станало ясно, че отборът на Миньор ще бъде финансово обезпечен , заяви изпълнителният директор на перничани ген. Йордан Димитров. Той увери, че са водени разговори с премиера Бойко Борисов и с кмета на Перник Росица Янакиева и двамата са поели ангажимент, че клубът ще е финансово стабилен, предаде репортер на Novsport.com от Перник.

Изминалият месец и половина на финансова несигурност в Миньор ген. Димитров определи като най-тежкия период в живота му. Той заяви, че е бил толкова изнервен, че даже и близките му са се питали какво става с него.

Изпълнителният директор разкри, че акциите на клуба още не са прехвърлени и към момента напусналия отбора Никифор Вангелов е собственик на Миньор по документи. Според ген. Димитров обаче прехвърлянето на акциите е само процедурен въпрос, който ще бъде разрешен до седмица и няма значение на кого ще бъдат прехвърлени акциите на клуба стига Миньор да съществува нормално.

Още не се знае дали Никифор Вангелов е готов да се раздели безвъзмездно с акциите. Тепърва ще се водят разговори между него и клуба.

Иначе Миньор започна подготовка за новия сезон с 24 футболисти,  от които само един нов – офанзивният халф от Несебър Емил Николов. В клуба не са викани на проби никакви играчи заради финансовата несигурност до момента. Спряганият за трансфер в Локо (Сф) нападател Крум Бибишков засега остава в Перник и започна подготовка с отбора.

Утре се очаква в отбора да пристигне вратарят Боян Пейков. Ще бъде изпратена и покана на израелския халф Даниел Унгер, с когото също са водени разговори.

Миньор започва подготовка по програма с предварително начертаните лагери в Смолян и Банско. Интересен факт е, че и четиримата освободени от Стойчо Стоев футболисти – Костадин Марков, Костадин Кацимерски, Костадин Аджов и Любомир Тодоров се явиха на първата тренировка. Административният  директор Пламен Атанасов обясни, че те са освободени от спортно-техническото ръководство, но не са разтрогнали административно. Старши треньорът Стойчо Стоев не изключи възможността някой от тях да бъде върнат обратно в клуба.

На тренировката имаше и около стотина фенове, а президентът на фенклуба Петър Илиев беше извикан от ръководството, за да му се съобщи, че бъдещето на Миньор е сигурно.
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки