Феновете под Панорамата: Куката върти тотото в Плевен

Вижте схемата за черно тото при юношите

Феновете под Панорамата: Куката върти тотото в Плевен

 

"Спартак" (Плевен) пред изхвърляне от елит­ната юношеска група, "Спартак" (Вн) и "Люби­мец" под специален мониторинг. Решението на БФС зарадва всички любители на футбола, на които им писна от черно тото и бездействието по борбата с него. Всички знаят, че отдавна та­лантите ни са задушени от мутри и далавераджии, опериращи с партньори на азиатския па­зар. Но никой нищо не предприема. Като че ли интервюто на Христо Стоичков пред "Стандарт" накара все пак машината да се поразмърда. Преди това и Бербатов се възмути, че деца взи­мат по 300 лв., за да манипулират мачове.


Иначе схемата е прос­та - срещите в елитната ни юношеска група се играят в сутрешните часове на делнични дни. По това време болните по залага­нията азиатци просто ня­ма къде да опитат късме­та си. И явно на нашите деца се залагат огромни суми. Доста хора вадят добри пари, като карат та­лантите до 19 г. да пускат срамен брой голове.

В градове като Плевен, да не говорим за Люби­мец, обаче всичко се знае. Феновете под Панорама­та приеха с радост новина­та, че отборът може да бъ­де затрит.

"Да ни изхвър­лят, не е тайна, че Куката продава мачовете на юно­шите. Какви футболисти ще станат, като вземат по 400-500 лв. на мач, за да паднат", пише в интернет запалян­ко на "Спартак".

Според друг фен от ця­лата история може да си изпати само "един човек от ВТ с инициали ГВ. Той е като наакан, да върне па­рите на плевенските мут­ри, дето ги набута насила в "Б" група".

Пояснения. Куката не е филмовият герой, в Пле­вен под този прякор знаят местната ъндърграунд ле­генда Камен Балбузанов. За последно името му се чу покрай екшъна в Слън­чев бряг, който заформиха гаджето му Златка Рай­кова и фолкидола Азис. Иначе цяла България ви­дя кадри в интернет как Куката оцелява под дъжд от куршуми, изстреляни от килър с автомат. Пре­ди това емблемата на пле­венския ъндърграунд ня­как си оживява, въпреки че е улучен с 4 патрона в нощен бар.

Свидетели на "Стан­дарт" са потресени,когато юношите от "Спартак" ре­довно размахват пачки в местните дискотеки. Те взимат по 500 лв. на калпак след резили с 0:6 (забележете, от "Ви­дима"), 0:5 и други подоб­ни театри.

Зад инициалите ГВ пък се крие шеф в БФС. Той е обвиняван, че вкарва "Спартак" в "Б" група за сметка на "Локо" (Мезд­ра). Пред "Стандарт" стиг­на и друга информация. С протекция отгоре юноши­те на плевенския клуб съ­що се озовават в елитната група вместо съграждани­те си от "Сторгозия" по ле­ко мистериозен начин.

"Имаше нещо нередно, но няма смисъл да се ровим две години назад. Важно­то е децата ни да играят, няма значение къде", призна човек от "Сторго­зия", но не даде подробнос­ти.

В Плевен са недоволни единствено, че бързата разправа с юношите на "Спартак" има за цел да от­клони вниманието от дру­ги центрове на черното то­то.

"Крайно време беше, дано поне така спре пор­нографията с юношеския футбол в Плевен. Иначе не сме единствени, не знам защо БФС скочи само на нас. Да се спре това измис­лено първенство до 19 го­дини", зове запалянко на "Спартак".

Естествено, собствени­кът Иван Динов отрече вчера в декларация обви­ненията. Същият мина за кратко в "Спартак" (Вн). После имаше общ бизнес с Георги Бачев, чието име редовно изплува покрай черното тото.

Доста странната смяна на треньора в "Любимец" Стамен Белчев също бе­ше свързана със задкулис­ните схеми при юношите от редица анализатори. Спецът направи от скром­ния тим истинско страши­лище по терените, за една бройка щеше да го вкара в елита.

"Стамен го отнесе, след като скочи на ръко­водството заради загубата на юношите с 0:10 от "Лев­ски", говорят в малкото градче.
Бащата на популяр­ния футболист Марчо Дафчев, престава да бъде треньор на талантите след успех на "Любимец" с 3:0 срещу "Ботев" (Пд). На „Герена" гостите реално идват без треньор. Иначе след летящия старт талан­тите от "Любимец" падат с 0:4 от "Пирин 2001", 1:6 от "Литекс" (като домакини) и въпросното 0:10 с "Левс­ки". За София не пътуват седем титуляри, родени през 1995 г., пре­минали в клуба това лято от "Векта" и "Локомотив" (Пд). Сред тях са извест­ните таланти Христиан Хубенов и Антон Кюлюнков, голмайсторите срещу "Ботев". От клуба обясня­ват, че седмината са пипнали вирус. Бащата на ед­но от 7-те момчета обаче съобщава, че играчите са здрави.

Случайно или не, отс­коро съветник в "Люби­мец" е Бранко Маринкович, изпълнявал същата не особено ясна функция при Коко Динев в "Локо" (Пловдив).

На другия "мониторин­гов" тим "Спартак" (Вн) от­давна се носи славата. Пре­ди броени дни футболен запалянко изпрати потреса­ващ разказ до медиите. В него твърди, че мачът от юношеската група до 19 години между отборите на "Спартак" и "Черно море" е бил манипулиран заради черно тото. Според запалянкото виновен за това е изпълнителният директор на "соколите" Живко Ве­ликов.

"На 26.08.2012, бе из­вършено поредното прес­тъпление в българския футбол и в частност във варненския "Спартак". Под Аспаруховия мост се изигра местното дерби. Имаше закани от едните към другите", пише запа­лянкото, макар че зад по­добно определение често се крият възмутени роди­тели и дори играчи.

"Часо­ве преди двубоя обаче ня­колко от най-големите на­дежди и най-сърцатите иг­рачи в "Спартак" научават, че няма да бъдат титуля­ри. Тази новина е шокира­ща за тях. Грозна гледка се разиграва след разбора преди мача. Част от игра­чите са привикани от из­пълнителния директор на отбора Живко Великов. Там той обяснява на мом­четата, че трябва да паднат с 0:4 от "моряците"
като за това ще получат поощрения. Жадни за дер­би, поради липса на тако­ва при мъжете, под моста се събират около 600-700 фенове. През второто по­лувреме нещата вече започват да стават явни. Ло­шото актьорско майстор­ство на младите издава по­редната тото схема на ръ­ководството. Така зрите­лите стават свидетели на няколко фрапантни про­пуска. Най-грозната част обаче идва след 70-ата ми­нута. Тогава за 10 минути Спартак допуска 3 гола под зоркия поглед на Живко Великов. По пот­върдена информация залогът е бил на точен ре­зултат".

В същото писмо се при­помня датата 11.11.2006 година. "Спартак" губи 2:3 от "Беласица". В последни­те секунди обаче Тодор Радомиров изравнява със страхотна ножица. За наг­рада е бит в съблекалнята, а впоследствие изгонен лично от Великов. Иначе Тошко получава статует­ка за феърплей на годиш­ните награди на БФС.

Сигналите за уговорки в юношеския футбол не са от вчера. Преди броени седмици мутри набиха треньора на "Локо" (Сф) на мач от юношенското първенство срещу "Спор­тист". Направиха го насред София пред десетки сви­детели. Пак хора от Своге бяха гонени от боса на "Славия" Венци Стефанов, защото щракаха на лапто­пи и командваха таланти­те от Дефилето. Тогава "Стандарт" написа, че всички треньори знаят тъмното БМВ с плевенс­ки номера, което "следи за реда" на съмнителните ма­чове. Както каза Стоич­ков - не е толкова трудно да се открият кукловодите. Ако не е станало пре­калено късно, защото не­щата в елитната юношенска група вече са по-страшни, отколкото при батковците.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки