Феновете под Панорамата: Куката върти тотото в Плевен

Вижте схемата за черно тото при юношите

Феновете под Панорамата: Куката върти тотото в Плевен

 

"Спартак" (Плевен) пред изхвърляне от елит­ната юношеска група, "Спартак" (Вн) и "Люби­мец" под специален мониторинг. Решението на БФС зарадва всички любители на футбола, на които им писна от черно тото и бездействието по борбата с него. Всички знаят, че отдавна та­лантите ни са задушени от мутри и далавераджии, опериращи с партньори на азиатския па­зар. Но никой нищо не предприема. Като че ли интервюто на Христо Стоичков пред "Стандарт" накара все пак машината да се поразмърда. Преди това и Бербатов се възмути, че деца взи­мат по 300 лв., за да манипулират мачове.


Иначе схемата е прос­та - срещите в елитната ни юношеска група се играят в сутрешните часове на делнични дни. По това време болните по залага­нията азиатци просто ня­ма къде да опитат късме­та си. И явно на нашите деца се залагат огромни суми. Доста хора вадят добри пари, като карат та­лантите до 19 г. да пускат срамен брой голове.

В градове като Плевен, да не говорим за Люби­мец, обаче всичко се знае. Феновете под Панорама­та приеха с радост новина­та, че отборът може да бъ­де затрит.

"Да ни изхвър­лят, не е тайна, че Куката продава мачовете на юно­шите. Какви футболисти ще станат, като вземат по 400-500 лв. на мач, за да паднат", пише в интернет запалян­ко на "Спартак".

Според друг фен от ця­лата история може да си изпати само "един човек от ВТ с инициали ГВ. Той е като наакан, да върне па­рите на плевенските мут­ри, дето ги набута насила в "Б" група".

Пояснения. Куката не е филмовият герой, в Пле­вен под този прякор знаят местната ъндърграунд ле­генда Камен Балбузанов. За последно името му се чу покрай екшъна в Слън­чев бряг, който заформиха гаджето му Златка Рай­кова и фолкидола Азис. Иначе цяла България ви­дя кадри в интернет как Куката оцелява под дъжд от куршуми, изстреляни от килър с автомат. Пре­ди това емблемата на пле­венския ъндърграунд ня­как си оживява, въпреки че е улучен с 4 патрона в нощен бар.

Свидетели на "Стан­дарт" са потресени,когато юношите от "Спартак" ре­довно размахват пачки в местните дискотеки. Те взимат по 500 лв. на калпак след резили с 0:6 (забележете, от "Ви­дима"), 0:5 и други подоб­ни театри.

Зад инициалите ГВ пък се крие шеф в БФС. Той е обвиняван, че вкарва "Спартак" в "Б" група за сметка на "Локо" (Мезд­ра). Пред "Стандарт" стиг­на и друга информация. С протекция отгоре юноши­те на плевенския клуб съ­що се озовават в елитната група вместо съграждани­те си от "Сторгозия" по ле­ко мистериозен начин.

"Имаше нещо нередно, но няма смисъл да се ровим две години назад. Важно­то е децата ни да играят, няма значение къде", призна човек от "Сторго­зия", но не даде подробнос­ти.

В Плевен са недоволни единствено, че бързата разправа с юношите на "Спартак" има за цел да от­клони вниманието от дру­ги центрове на черното то­то.

"Крайно време беше, дано поне така спре пор­нографията с юношеския футбол в Плевен. Иначе не сме единствени, не знам защо БФС скочи само на нас. Да се спре това измис­лено първенство до 19 го­дини", зове запалянко на "Спартак".

Естествено, собствени­кът Иван Динов отрече вчера в декларация обви­ненията. Същият мина за кратко в "Спартак" (Вн). После имаше общ бизнес с Георги Бачев, чието име редовно изплува покрай черното тото.

Доста странната смяна на треньора в "Любимец" Стамен Белчев също бе­ше свързана със задкулис­ните схеми при юношите от редица анализатори. Спецът направи от скром­ния тим истинско страши­лище по терените, за една бройка щеше да го вкара в елита.

"Стамен го отнесе, след като скочи на ръко­водството заради загубата на юношите с 0:10 от "Лев­ски", говорят в малкото градче.
Бащата на популяр­ния футболист Марчо Дафчев, престава да бъде треньор на талантите след успех на "Любимец" с 3:0 срещу "Ботев" (Пд). На „Герена" гостите реално идват без треньор. Иначе след летящия старт талан­тите от "Любимец" падат с 0:4 от "Пирин 2001", 1:6 от "Литекс" (като домакини) и въпросното 0:10 с "Левс­ки". За София не пътуват седем титуляри, родени през 1995 г., пре­минали в клуба това лято от "Векта" и "Локомотив" (Пд). Сред тях са извест­ните таланти Христиан Хубенов и Антон Кюлюнков, голмайсторите срещу "Ботев". От клуба обясня­ват, че седмината са пипнали вирус. Бащата на ед­но от 7-те момчета обаче съобщава, че играчите са здрави.

Случайно или не, отс­коро съветник в "Люби­мец" е Бранко Маринкович, изпълнявал същата не особено ясна функция при Коко Динев в "Локо" (Пловдив).

На другия "мониторин­гов" тим "Спартак" (Вн) от­давна се носи славата. Пре­ди броени дни футболен запалянко изпрати потреса­ващ разказ до медиите. В него твърди, че мачът от юношеската група до 19 години между отборите на "Спартак" и "Черно море" е бил манипулиран заради черно тото. Според запалянкото виновен за това е изпълнителният директор на "соколите" Живко Ве­ликов.

"На 26.08.2012, бе из­вършено поредното прес­тъпление в българския футбол и в частност във варненския "Спартак". Под Аспаруховия мост се изигра местното дерби. Имаше закани от едните към другите", пише запа­лянкото, макар че зад по­добно определение често се крият възмутени роди­тели и дори играчи.

"Часо­ве преди двубоя обаче ня­колко от най-големите на­дежди и най-сърцатите иг­рачи в "Спартак" научават, че няма да бъдат титуля­ри. Тази новина е шокира­ща за тях. Грозна гледка се разиграва след разбора преди мача. Част от игра­чите са привикани от из­пълнителния директор на отбора Живко Великов. Там той обяснява на мом­четата, че трябва да паднат с 0:4 от "моряците"
като за това ще получат поощрения. Жадни за дер­би, поради липса на тако­ва при мъжете, под моста се събират около 600-700 фенове. През второто по­лувреме нещата вече започват да стават явни. Ло­шото актьорско майстор­ство на младите издава по­редната тото схема на ръ­ководството. Така зрите­лите стават свидетели на няколко фрапантни про­пуска. Най-грозната част обаче идва след 70-ата ми­нута. Тогава за 10 минути Спартак допуска 3 гола под зоркия поглед на Живко Великов. По пот­върдена информация залогът е бил на точен ре­зултат".

В същото писмо се при­помня датата 11.11.2006 година. "Спартак" губи 2:3 от "Беласица". В последни­те секунди обаче Тодор Радомиров изравнява със страхотна ножица. За наг­рада е бит в съблекалнята, а впоследствие изгонен лично от Великов. Иначе Тошко получава статует­ка за феърплей на годиш­ните награди на БФС.

Сигналите за уговорки в юношеския футбол не са от вчера. Преди броени седмици мутри набиха треньора на "Локо" (Сф) на мач от юношенското първенство срещу "Спор­тист". Направиха го насред София пред десетки сви­детели. Пак хора от Своге бяха гонени от боса на "Славия" Венци Стефанов, защото щракаха на лапто­пи и командваха таланти­те от Дефилето. Тогава "Стандарт" написа, че всички треньори знаят тъмното БМВ с плевенс­ки номера, което "следи за реда" на съмнителните ма­чове. Както каза Стоич­ков - не е толкова трудно да се открият кукловодите. Ако не е станало пре­калено късно, защото не­щата в елитната юношенска група вече са по-страшни, отколкото при батковците.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки