Иван Василев: Целта пред Локо Сф е влизане в елита

"Във Втора лига е по-тежко отколкото в efbet Лига"

Иван Василев: Целта пред Локо Сф е влизане в елита

 Собственикът на Ло­комотив (Сф) - Иван Ва­силев, сподели пред „Меридиан Мач" очакванията си за новия сезон във Втора лига. „Относно селекцията -доволен съм. Запазихме почти целия отбор с из­ключение на Пламен Крачунов, който пред­почете да играе в „А" група с екипа на Етър. Трудно ни е да намерим на пазара добри бъл­гарски футболисти, кои­то да играят в „Б" група. Затова се принудихме да търсим и попълнения от чужбина. Документи­те на бразилския защит­ник Матеус Дуарте вече са при нас и се надявам, че ще можем да го из­ползваме още в дебют­ния кръг. В първия отбор тренират 12 момчета от нашата школа, които мисля, че ще получат шанс за изява през но­вия сезон. Направихме добри инвестиции в ба­зата ни в последните го­дини и се надяваме, че вече ще започнем да произвеждаме футбо­листи. Вальо Николов и Краси Милошев напри­мер са момчета, които израснаха много. Важно е още в събота да по­бедим и да започнем добре сезона. Целта, която стои пред нас е само една - влизане в efbet Лига. Всъщност пред Локомотив никога не е стояла друга цел, откакто не сме част от елита. Ние сме отбор с 90-годишна история и за всички е ясно, че мяс­тото ни е в Първа лига. Освен традиции, имаме истински и верни при­върженици, които много ни подкрепят и много ми се иска да ги зарад­ваме през този сезон. Те искат завръщането в елита може би повече и от нас", заяви босът на „червено-черните".

„Трябва да знаете, че във Втора лига се играе много трудно. Много по-тежко е отколкото в efbet Лига. В нашата група много се залага на фи­зическите, а не на спортно-техническите ка­чества. Мачовете са жестоки битки, с много сблъсъци, понякога се превръщат в касапници. Ние трябва да сме го­тови за това. Но аз съм оптимист, защото имаме добър отбор. 90% от момчетата, които са при нас, имат по 70-80 мача в ,Д" група", допълни още Иван Василев.

Той ко­ментира още финансо­вото състояние на Локо (Сф) и конкуренцията във Втора лига. „Очак­вам сериозна конкурен­ция. Може би най-сери­озна ще бъде тя от Пи­рин. Но през този сезон първите два отбора се класират директно в Първа лига, така че аз нямам нищо против ние и Пирин (Бл) да заемем първите две места в крайното класиране. Из­общо не подценявам Ви­тоша (Бистрица), Хебър, Литекс, Септември. Със сигурност ще бъде интересно. Нека да има феърплей и който за­служава най-много да бъде първи. Аз мога да гарантирам, че Локомо­тив ще играе честно как­то е било винаги. От­както аз и Веско Стоя­нов издържаме клуба не дължим пари на ни­кого - нито на хора, нито на институции. Момче­тата знаят, че каквото е обещано, дори и да не е много, си го получават на секундата. Искам да подчертая, че никога не сме имали финансови проблеми. Това е добра предпоставка да постиг­нем нещо голямо. Мис­ля, че треньорският щаб, както и Иво Котев и Бойчо Величков ра­ботят много добре. Над­явам се в края на сезона да празнуваме с нашите привърженици" - завър­ши Иван Василев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки