Реал (Мадрид) стартира с трудна победа над новак (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо се разписа в своя мач номер 250 за 2:0 над Кордоба

Реал (Мадрид) стартира с трудна победа над новак (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) стартира с победа в испанската „Ла Лига”. Столичани надвиха у дома с 2:0 новака Кордоба, който се държа достойно на „Сантяго Бернабеу” и в началото на мача от първия кръг на Примера се отбраняваше доста успешно.

Затова и момчетата на Карло Анчелоти, заложил в стартовия състав на две от летните си попълнения – Тони Кроос и Хамес Родригес, трябваше да опитват удари от далечна дистанция.

След като Кроос, Лука Модрич и Хамес опитаха своя късмет, започна да си проличава известна нервност в редиците на домакините.



Те обаче стигнаха заслужено до откриване на резултата в 30-ата минута, когато Карим Бензема засече с глава центриране от корнер и прати топката първо в страничната греда, а после и в мрежата на гостите – 1:0.



При този резултат дойде и почивката. След нея гостите се опитаха да отговорят, но успяха да бъдат равностойни на своя опонент само 15-ина минути, след което отново Реал овладя инициативата.



Въпреки това обаче в заключителните минути на срещата Франциско Хименес вкара гол за Кордоба, но той бе отменен заради засада. После Кристиано Роналдо също се разписа, ала и неговото попадение не бе зачетено, като и в двата случая съдиите бяха прави.

Все пак обаче Роналдо ознаменува своя мач номер 250 за „Кралския клуб” с попадение, дошло в последната минута на редовното време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки