Хасково: Повече се безпокоим за съдиите и делегата, няма ги (АУДИО)

Дори машина не може да почисти терена, който е подгизнал, заяви Тихомир Петков за Novsport.com

Хасково: Повече се безпокоим за съдиите и делегата, няма ги (АУДИО)
Изпълнителният директор на Хасково Тихомир Петков заяви за Novsport.com, че час и половина преди мача със Славия в южния град, където е обявен червен код, все още не са пристигнали съдиите и дежурният делегат. Петков не скри, че повече е обезпокоен за тях, отколкото за провеждането на мача.
 
„Сега е 13:00 ч, към този момент вече смело мога да го кажа – няма го нито отборът на Славия, нито делегат, нито съдии. Вече сме предприели превантивни мерки. Обадил съм се в БФС, че тук условията са много тежки и няма как да се проведе мач според нас. А и не само според нас, има си компетентни органи – Гражданска защита и Пожарна команда. Те са обявили в нашия регион червен код и това го има във всички разпечатки преди да се обяви бедствено положение. И при такъв червен код е нормално да няма начин да се проведе мач”, каза Петков.

"В нормалния час те не са пристигнали, по принцип трябва да дойдат 2 часа по-рано, за да започне техническата конференция. Нямам им телефоните. Вече се притеснявам за тях. Нито съдия, нито делегат е пристигнал. Не знам какво се е случило с тези хора. Защото пътят Хасково – Кърджали е затворен. Ние тук, тези области в региона, сме най-бедстващи. Аз се притеснявам най-вече за делегата и за съдията. Иначе за Славия знам, че са тук. Пристигнали са снощи в хотел. Не знам защо обаче съдиите ги няма. Дано не се е случило нещо лошо."
 
Що се отнася до състоянието на терена, клубният началник каза:
 
„По принцип валя дъжд повече от 24 часа, след това го обърна на мокър сняг. Отдолу тревата е подгизнала, отгоре има 30 см сняг, тежък, непосилно е нито за човек, нито за машина да го почисти. Машината затъва и няма как да се изчисти.”
 
„Срещу природата не може да вървим. По принцип бяхме подготвени да изиграем мача. Бяхме се настроили да се играе този мач и да го спечелим”, допълни той.
 
В заключение Петков каза, че ще се свърже с шефа на Спортно-технчиеската комисия Неделчо Михайлов, тъй като няма телефоните на съдиите и делегата.
 

Н. Лилов трябва да бъде делегат на мача, а съдии са Георги Димитров, Ивайло Милков, Иво Боев, Владимир Вълков и Живко Недялков.


Изявлението на Петков чуйте в прикачения звуков файл!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки