Цонко Цонев сподели тайната на успеха: Съединението прави силата (видео)

"Когато работим заедно, можем да правим такива събития" заяви кметът за Novsport.com след маратон "Каварна" 2012

Цонко Цонев сподели тайната на успеха: Съединението прави силата (видео)

Кметът на Каварна Цонко Цонев остана много доволен от организацията и състезателната част по време на четвъртия пореден маратон на Каварна. Според него тайната на едно добро спортно събитие от голям мащаб се крие в обединената работа на много институции в името на една цел.

„Най-малко 100 души участваха в организацията на този маратон - от федерацията, от община Каварна и от много други организации. Всички заедно постигахме това. Формулата си е написана: Съединението прави силата. Когато сме обединени, можем да правим такива събития.”

Впечатленията си от маратон „Каварна” 2012 той сподели специално за Novsport.com: "Ами имаме рекорден брой участници, - заедно с юношите над 400 души, 200 бяха на маратона. Въпреки топлото време и вятъра неочаквано и жените подобриха рекорда в маратона на Каварна. Особено интересно беше при жените, където непрекъснато имаше смяна на водачките. Всичко мина без здравословни проблеми и ексцесии, състезателите са зрави, за мен това е най-важно.”

Градоначалникът обяви и бъдещите планове за развитие на Каварна, както и подготовките покрай предстоящото световно първенство по поумаратон в началото на октомври. „Понеже е полумаратон ще направим тестов старт на балканското, което е един месец преди световното (пак Каварна е домакин). Ние изпълняваме стриктно изискванията на световната федерация. Каварна не е столица на леката атлетика, но тази година имаме най-много състезания в маратона . Ние сме си хванали една дисциплина – маратона, и полумаратона, и си работим в тая градинка. Догодина можем да направим, ремонт на стадиона да има хубава писта. Полека ще навлезем и в другите дисциплини за младите хора в Каварна.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки