Красен Кралев връчи наградата за град „Инвеститор в спортни таланти“ на Поморие

София печели голямата награда „Най-добър град за живеене“ за 2015 г.

Красен Кралев връчи наградата за град „Инвеститор в спортни таланти“ на Поморие

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в церемонията по обявяване на резултатите от проучването "Най-добрият град за живеене в България“ за 2015 г. и връчи наградата  в категорията "Инвеститор в Спортни таланти" на кмета на Поморие Иван Алексиев. На церемонията присъстваха още заместник министър-председателят Томислав Дончев, министрите Лиляна Павлова и Евелина Василева, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков, изпълнителният директор на „Дарик радио“ Радосвет Радев, главният редактор на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев, кметове и заместник-кметове на наградени общини.

"Идеята на категорията „Инвеститор в спортни таланти“ съвпада с политиката на правителството и Министерството на младежта и спорта за популяризиране и развитие на спорта сред децата и подрастващите. Всяка година увеличаваме средствата, предназначени за детски и ученически спортни програми“, заяви министър Кралев. По думите му, за да имаме здрава нация и бъдещи успехи в елитния спорт е необходимо да се инвестира във възможностите за спорт за младите. „Каквито и усилия да полагаме обаче, това няма да е възможно без помощ от българските общини“, допълни той. Красен Кралев подчерта, че благодарение на политиката на община Поморие да осигурява безплатно база, треньори и екипировки на децата, в последните 6 години в спортните школи в общината тренират над 1 000 деца.
 
Поморие е отличен в категорията „Инвеститор в спортни таланти“ заради целенасочената си политика в последните 6 години. Освен безплатно спортуване за децата в общината, Поморие осигурява и богата спортна програма. В града се провежда кръг от Националната купа по спортни танци на България, през юни домакинства най-силната международна регата в Бургаския залив – Сокол, юли и август са посветени на ветроходните спортове, а през септември посреща републикански турнир по футбол на малки вратички и Републиканско първенство по хандбал. 

На церемонията бяха наградени градове в още 4 категории, извън голямата награда „Най-добър град за живеене в България“ за 2015 и специалните награди на слушателите на Дарик радио и читателите на в. „24 часа“. 

В категория „Зелен град“ беше награден Казанлък, а наградата получи кмета на града Галина Стоянова, Пламен Стоилов взе приза за Русе за „Перспективен град“, „Пазител на историята“ стана Варна, а „Бизнес град“ – Пловдив. Наградата на слушателите на „Дарик радио“ получи кметът на Варна Иван Портних, а читателите на в. „24 часа“ отличиха Велико Търново и Русе. Голямата награда „Най-добър град за живеене“ за 2015 г. беше връчена от Радосвет Радев на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Проектът „Най-добър град за живеене в България“ се реализира за 9-ти път от Дарик академия в партньорство с „Дарик радио“ и в. „24 часа“.

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки