Комисията даде положителна оценка на проекта за футзал

По време на провеждането на турнира за купа България по футзал ще бъде проведен национален семинар

Комисията даде положителна оценка на проекта за футзал

На заседание на Комисията по Футзал към Българския футболен съюз, проведено на 08.03.2018 г., бе представен отчет за Първи полусезон на Национална лига футзал - „Развитие КДА“. 

Комисията даде цялостно положителна оценка на пилотния проект на лигата, като бяха отчетени и направления, в които е необходимо да бъдат направени подобрения, с цел по-доброто развитие на продукта.

Бе взето решение да се проведе Купа България по футзал в град Габрово (21-22.04.2018 г.), за която право на участие получават градските първенци на София, Варна, Русе и Бургас (при отказ от участие на първенците от поканата може да се възползва следващият отбор в класирането на дадената градска лига). Организацията на турнира ще бъде заплатена от „ЗК Вариант – АБВ“, част от групата на "Корпорация Развитие КДА".

По време на провеждането на турнира за купа България по футзал ще бъде проведен национален семинар по футзал.

На заседанието присъства и националният селекционер – Николай Стайков. На 03 и 04.04.2018г. националният отбор по футзал ще изиграе две контролни срещи със състава на Кипър в град Никозия. Отборът се събира на лагер на 31.03.2018 г. в Националната футболна база "Бояна". Заминаването за Кипър е на 02.04.2018 г. в 10:20 ч. с полет за Атина.

На заседанието като част от Комисията по футзал присъстваха и представители на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ),  като до следващото заседание на Комисията ще бъде представен държавен календар на първенствата и турнирите по мини футбол, част от структурата на БАМФ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки