Димитър Бербатов награди талантлива тенисистка

Футболната звезда се поинтересува от последните успехи на Роси Денчева

Димитър Бербатов награди талантлива тенисистка
Талантливата българска тенисистка Росица Денчева получи лично от Димитър Бербатов статуетката си за лауреат на Голямата награда на неговата фондация.
 
През месец май 2018 г., когато беше тържествената церемония Х Годишни награди „Успелите деца на България“ и се награждаваха лауреатите на Фондация "Димитър Бербатов", Роси отново бе на състезание.
 
„На кое място завърши“, попита Бербатов малката тенисистка, докато си говореха за тренировки, турнири и защо не е била на церемонията. „На първо“, отговори скромно малката шампионка. Тогава Росица Денчева спечели международния турнир за деца до 12 години Diamond Cup в Румъния.
 
Шест месеца по-късно, преди последната за годината тренировка в София и преди заминаването за родния Плевен за коледните празници, Роси гостува в офиса на фондацията, където й бе връчена статуетката на най-добрите. Не на сцена и не пред всички, но пак лично от Димитър Бербатов. И в присъствието на един от най-важните хора до нея - треньорът на малките национали Даниел Ангелов.
 
 
Роси се разписа на новото табло на талантите на Фондация "Димитър Бербатов". Тя си избра мястото между имената на Димитър Бербатов и Димитър Кузманов - друга тенис звезда, лауреат на фондацията. При прибирането си в България наскоро и Мико гостува в офиса на фондацията и остави своя автограф на таблото на талантите.
 
11-годишната плевенчанка стана лауреат на Голямата награда 2017 в категория „Спорт“, I-IV клас за сериозните си постижения: през 2017 г. Тогава тя участва успешно във всички държавни първенства и в три международни турнира. Младата българска тенис надежда е първа ракета на националния отбор на България за нейната възраст. През 2017 г. спечели най-силния турнир в света за деца до 10 години – “Смирква Боул” в Хърватия, турнир е с ранг на световно първенство. Освен на сингъл там Роси стана шампион и на двойки.
 
Веднага след срещата с Димитър Бербатов Роси се върна на корта за последната си тренировка в София за 2018 г., преди да се прибере в Плевен за Коледа. Но дори по празниците в родния си град тя ще продължи заниманията си.
 
 
В началото на 2019 г. Роси заминава за европейско първенство. А Фондация „Димитър Бербатов“ вече очаква и номинацията й за постиженията през 2018 година.
 
На 19 декември започна поредната кампания за регистриране на най-добрите в изкуствата, науката и спорта - "Успелите деца на България" 2018. Номинации за успехи на деца в ученическа възраст се приемат до 8 февруари 2019 г. на http://dberbatov.org/nagradi/.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки