Националният отбор по футзал победи Естония (СНИМКИ)

Отборът ни предстои да се изправи срещу Холандия

Националният отбор по футзал победи Естония (СНИМКИ)

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на драматичен мач по футзал между България и Естония, който завърши с победа за българския отбор. Срещата се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна и е част от квалификациите за световното първенство по футзал.

Естонският тим на два пъти поведе в резултата, но с гол на Владимир Бахъров от "Варна Сити" и две попадения на Димитър Цветанов от "Черно море" българите достигнаха до крайния успех с 3:2.

Това е вторият квалификационен мач за България, като вчера лъвовете играха срещу Черна гора и завършиха с равен резултат 1:1. Българският отбор е в група G с отборите на Холандия, Черна гора и Естония.

На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров, Румен Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, Александър Александров – председател на Комисия за футзал и мини футбол към БФС и Минко Христов директор на ДКС Варна.

Квалификациите се провеждат в зала „Конгресна“ до 3 февруари. На 02.02 от 19 ч. играят България и Холандия, а преди това е мачът между Естония и Черна гора.  В следващия квалификационен кръг преминават първите два отбора от всяка група, които ще се срещнат с тимовете от топ 16.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки