От Верея отговориха: Ще обжалваме и ще съдим БФС!

„Цялото ръководство сме изненадани от решението, тъй като не сме уведомени, нито пък някой е разговарял с нас"

 От Верея отговориха: Ще обжалваме и ще съдим БФС!

Председателят на Управителния съвет на ФК Верея Християн Първанов се съгласи да говори пред NOVA, след като по-рано днес Българския футболен съюз извади клуба от Първа лига. До решението на футболната ни централа се стигна, след като там са получили информации за манипулиране на футболни мачове от страна на старозагорския клуб.

От Верея обявиха, че ще обжалват решението на Дисциплинарната комисия и ще съдят БФС за уронване престижа на клуба.

„Цялото ръководство на ФК Верея сме изненадани от решението, тъй като не сме уведомени, нито пък някой е разговарял с нас. Никой не ни е предупреждавал, че ще има такова решение. Към момента нямаме официално решението на БФС”, коментира Първанов.

Нямам обяснение. Да не използвам някоя силна дума, но отношението към нас е несериозно. Все пак сме член на Първа лига, колкото и да им се струваме, че сме отбор, с който могат да си избършат нещата. Според мен не е нормално да не бъдем уведомени и да бъдем обвинени без да сме виновни. За мен е несериозно”, продължи той.

„Категорично отричаме обвиненията. Винаги съм го отричал и няма как да призная нещо, което не се е случило. Преди известно време обявихме във Футболния съюз, че ще доиграем сезона с юноши, за да не разваляме формата на първенството и да бъде удобно и изгодно на БФС. Сега явно заради тази наша добрина ни наказват по този начин. Ще обжалваме това решение и ще съдим БФС за уронване престижа на клуба и нас като Управителен съвет”, категоричен бе Първанов.

„В четвъртък от 11 часа на „Трейс Арена” ще дадем пресконференция пред всички медии.  За мен информациите за нерегламентирано финансиране от страна на китайски граждани са несериозни. В нито един момент не е имало друг собственик. Има си Търговски регистър и т.н. Няма решения от Прокуратурата. Има разследвания, които са сезирани от БФС, които си измиват ръцете с УЕФА. За мен е несериозно. Дори глобата от мача с ЦСКА на мен никой досега не ми я показал. Никой не ми е показал протокол. Всички казват, че това е под давление на УЕФА, след което било по сигнали от букмейкърски къщи. За мен е несериозно. Явно хазартните среди ръководят футбола. За мен не е нормално някоя букмейкърска къща да се оплаква пред УЕФА или на който и да е и ние да бъдем наказвани заради това, че на някой не му излизат нещата на фирмата.”

„Не съм виждал решението, нито съм запознат с детайли, но според мисля, че повече няма да участваме в това първенство. Поне в това, което прочетох, пише, че сме извадени административно във втора лига. Ние отбора няма да разпускаме. Отборът си продължава да си тренира и според решението, което ще вземе Апелативната комисия, след като обжалваме, ще видим какво правим – дали играем във Втора лига, дали в Трета лига. Отборът ще си съществува”, завърши той.

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки