Втора лига стартира с много кандидати за елита и без изявен аутсайдер

Пирин Благоевград може да е голямата изненада

Втора лига стартира с много кандидати за елита и без изявен аутсайдер
С шест двубоя днес се открива новият сезон във Втора лига. След като изпадналият от елита Верея не получи лиценз, групата остана със 17 отбора. Поне една трета от тях не крият амбициите си да спечелят промоция.
 
На хартия големите фаворити са Септември (София), ЦСКА 1948 и Хебър (Пазарджик). Септември е финансово стабилен и разполага с ядро от млади футболисти, които вече са играли в елита. Асен Чандъров и Здравко Димитров преминаха в Левски, но въпреки това новият наставник Милен Радуканов разполага с достатъчно качествен състав, воден от ветерана Борис Галчев. 
 
ЦСКА 1948 не успя да се добере до най-добрите през миналия сезон, финиширайки на 4-о място. Сега целта е директна промоция, а най-впечатляващото име в селекцията на тима е Васил Шопов. Бившият халф на Дунав и Ботев (Пловдив) отказа няколко други оферти и избра тази на втородивизионния клуб.
 
Хебър е новак, но притежава солидна основа, върху която старши треньорът Николай Митов да надгражда. В Пазарджик се подсилиха с няколко доказани футболисти, начело с триото, дошло от Локомотив (Пловдив) - Димитър Везалов, Янко Ангелов и Асен Георгиев. Георги Андонов също може да помогне много в преследването на първото място.
 
И Локомотив (София) гледа с надежда към новия сезон, в който ще се опита да се върне там, където му е мястото. "Железничарите" направиха не лоша селекция, но отстъпват на основните си конкуренти. Ако стартират силно обаче, "червено-черните" могат да се преборят за участие в баражите.
 
От останалите тимове в битката за челните места вероятно ще се намеси Нефтохимик. Бургазлии се завърнаха във втория ешелон, а Диян Петков подсили състава си с познати имена от клубовете от региона - Поморие, Созопол и Несебър. Монтана беше сред лидерите във Втора лига през последните години, но сега се раздели с повечето си титуляри и не взе достатъчно качествени техни заместници. 
 
Литекс, Лудогорец 2, Локомотив (Горна Оряховица), Струмска слава и Черноморец (Балчик) едва ли ще постигнат нещо повече от стабилно присъствие в златната среда. Интересно е да се види как ще се представи Пирин (Благоевград), който привлече няколко чужденци. 
 
На дъното няма изявен фаворит за изпадане, но на пръв поглед застрашени от това да изгубят професионалния си статут са тимовете с най-малки финансови възможности - Ботев (Гълъбово), Спартак (Варна), Спартак (Плевен) и Кариана (Ерден).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки