Матушев предупреди ЦСКА за силните страни на Зоря

"Колектива в Зоря е много силен, а и атмосферата е много творческа"

Матушев предупреди ЦСКА за силните страни на Зоря

Българският треньор Неделчо Матушев има сериозен опит в украинското първенство, където за дълги периоди е работил в Карпати (Лвов) и Стал (Камянске). В момента бившият наставник на бургаските Черноморец и Нефтохимик, както и на Локомотив (Пловдив), Спартак (Варна) и Пирин (Благоевград) продължава да следи шампионата и почти не изпуска мачове по украинската телевизия или като гостува на свои приятели в тази страна.

Затова не е изненада, че има сериозни познания за отбора на Зоря (Луганск)- съперник на ЦСКА в 3-ия кръг на турнира Лига Европа.

"Юрий Вернидуб води този отбор в продължение на 8 години. А когато един човек е толкова дълго време начело на отбора, означава, че основите са поставени и че играчите вероятно знаят къде се движат и с вързани очи. Колектива в Зоря е много силен, а и атмосферата е много творческа. Много футболисти, които са излезли от Зоря, след това сами искат да се връщат. Значи наистина е приятно да се работи там.
В момента Заря е водещ отбор в Украйна, може би трети по сила след Шахтьор и Динамо (Киев), които са тоталните фаворити. Зоря играе почти редовно в Лига Европа, отстъпиха през 2016-а година само с 0:1 на "Олд Трафорд" от Манчестър Юнайтед. Това е опит, който може да се придобие само с мачовете", разказва Матушев.

По отношение на чисто футболните елементи, той смята, че в момента съперникът на ЦСКА играе с повече контрол върху топката, каквото е изискването на новия треньор Виктор Скрипник.

"В момента Заря играе по-динамично, контролът върху топката е водещ. Имат добри крайни защитници в лицето на Олександър Тимчик и Бохдан Михайличенко. В предни позиции е много опасен Артьом Громов. Те продадоха една от звездите на първенството- Александър Караваев отиде в Динамо (Киев). А напускането на такъв футболист винаги дава отражение. Но мисля, че в клуба са намерили хората да го заместят. Преди залагаха на типичното 4-4-2 и търсеха контраатаките, но сега търсят контрола върху топката. Освен с активните си крайни защитници, Заря може да изненада и на статичните положения, където отборът е много силен", казва още Матушев.

Той смята, че на ЦСКА ще му бъде трудно срещу Зоря и заради това че не показва нивото, което подхожда на отбор като червените.

"Сякаш беше шега на съдбата, че същият треньорски екип, в който е и българинът Веселин Бранимиров, отново се среща с ЦСКА, след като миналата година те бяха начело на латвийския Рига. От тази гледна точка смятам, че и двата отбора имат своите козове в разузнаването.

Но ЦСКА има своите шансове и козове в атаката. Разполагат с много хитър и опитен треньор като Люпко Петрович. Със сигурност обаче на армейците от София няма да им е лесно. Надяваме се, че все пак ще бъдат крайни победители, пожелавам им и нужната доза късмет", завърши бившият младежки национален треньор Неделчо Матушев.

Хубчев: Има надежда и искам да я хвана

Легендарният ни бранител говори за коварното заболяване, с което се бори

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки