Маркес счупи рекорд на легендата Мик Дуън

Испанецът ще потегли от първа позиция в Гран при на Австрия

Маркес счупи рекорд на легендата Мик Дуън

Пилотът на Honda Марк Маркес спечели квалификацията за Гран При на Австрия. Испанецът завоюва 59-и полпозишън в MotoGP по този начин подобри рекорда на легендарния пилот Мик Дуън по брой първи стартови позиции. Освен това Маркес направи нова най-бърза обиколка на "Ред Бул Ринг" - 1:23.027 мин. Предишното постижение принадлежеше на Андреа Яноне от 2016-а.

 
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес започна се доближи опасно до Маркес, но в крайна сметка остана четвърти. Времето му беше подобрено от сателитния пилот на Yamaha Фабио Куартараро, както и от пилота на Ducati Андреа Довициозо. Италианецът си спечели третото стартово място с преднина от само 0.008 сек спрямо Винялес.
 
От пето и шесто място на "Ред Бул Ринг" в неделя ще потеглят Франческо Баная със сателитен Ducati и Такааки Накагами със сателитна Honda, като и за двамата това е най-добрият им квалификационен резултат в кралския клас. 
 
От третата стартова редица ще тръгнат Алекс Ринс със Suzuki, Джак Милър със сателитен Ducati и Кал Кръчлоу със сателитна Honda.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки