ОФИЦИАЛНО: България запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство

След ожесточена битка родните атлети се пребориха за шестото място в групата

ОФИЦИАЛНО: България запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство
България запази мястото си във II лига на Европейското отборно първенство по лека атлетика. След ожесточена двудневна битка родните атлети се пребориха за шестото място в групата с 296 точки. 
 
Промоция в I лига в следващото издание заслужи тимът на Естония с 336.50 точки. В III лига отпаднаха съставите на Израел, Кипър, Люксембург, Грузия и Малта. 
 
В последните три дисциплини от днешната програма Габриела Петрова се нареди четвърта в скока на дължина с 6.09 метра. На 4 по 400 метра при жените щафетата ни в състав Надежда Рачева, Полина Тодорова, Габриела Георгиева и Кристина Борукова финишира също четвърта с време от 3:43.85 минути. 
 
Мъжкият ни квартет на 4 по 400 метра в състав Веселин Живков, Живко Стоянов, Николай Николов и Михаил Гаргов зае 11-та позиция с 3:22.84 минути. 
 
Иначе България постигна шест победи в двата дни на отборната надпревара. Ивет Лалова-Колио триумфира на 100 и 200 метра, Мирела Демирева в скока на височина, европейската шампионка в зала Радослава Мавродиева се наложи в тласкането на гюле, Габриела Петрова в тройния скок, а Тихомир Иванов донесе единствената победа на България от мъжка страна, след като триумфира в скока на височина. 
 
Втори места във Вараждин постигнаха Митко Ценов на 3000 метра стийпълчейз и Милица Мирчева на 3000 метра. С трети позиции пък се отличиха Марк Славов на копие, Момчил Караилиев в тройния скок, Иво Балабанов на 3000 метра и Станислав Станков на 110 метра с препятствия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки