Барти спря устрема на Сакари и е на полуфинал в Синсинати

Светлана Кузнецова също се класираха за полуфиналите на турнира

Барти спря устрема на Сакари и е на полуфинал в Синсинати

Водачката в схемата Ашли Барти (Австралия) и Светлана Кузнецова (Русия) се класираха за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2,944 милиона долара. Втората в световната ранглиста Барти се наложи над гъркинята Мария Сакари с 5:7, 6:2, 6:0 и за първи път попадна в топ 4 на надпреварата. Австралийката пропиля аванс от 5:2 в първия сет, който Сакари спечели със серия от пет поредни гейма. До края, обаче, поставената под номер 1 доминираше и даде още само два гейма на съперничката си.

Така Барти се нуждае от още един успех, за да оглави световната ранглиста преди Откритото първенство на САЩ в края на месеца.

За място на финала тя ще срещне рускинята Светлана Кузнецова, която елиминира третата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) с 3:6, 7:6(2), 6:3. Чехкинята, шампионка в турнира през 2016 година, стартира силно и поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част тя проби за 5:3, а при 5:4 сервираше за мача, но допусна за първи път да бъде пробита. В последствие Кузнецова пропусна два сетбола при 6:5 и подаване на съперничката, за да се стигне до тайбрек. В него рускинята дръпна с 6:1 точки и нямаше проблеми да изравни резултата.

Преди последната част Кузнецова поиска медицинска пауза заради проблем с десния крак. След 10-минутната пауза при доиграването рускинята се адаптира по-добре и бързо проби за 2:1, а до края запази предимството си и дори стигна до още един брейк в деветия гейм, за да триумфира. Така Плишкова не успя да запише победа номер 300 в кариерата си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки