Погба изпусна дузпа и не успя да донесе нови три точки на Юнайтед

„Червените дяволи” пак не съумяха да пречупят Уулвърхемптън и направиха 1:1 като гости

Погба изпусна дузпа и не успя да донесе нови три точки на Юнайтед

Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед затвориха втория кръг в Премиър лийг с равенство 1:1 на стадион „Молиню”. През изминалия сезон „червените дяволи” загубиха на два пъти и направиха едно реми с „вълците”, а  днес отново не успяха да стигнат до победа. Гостите откриха резултата в 27-ата минута чрез Марсиал, но Уулвърхемптън стигна до равенството в 55-ата минута след фамозен гол на Рубен Невес. Пол Погба се превърна в длъжник на своя тим, след като в 67-ата си изработи дузпа, която обаче не успя да реализира минута по-късно. Така след днешния двубой Юнайтед е с 4 точки, докато „вълците” имат 2 от началото на кампанията.

Юнайтед имаше сериозно териториално надмощие през първата част, а след бърза атака в 27-ата успяха и да стигнат до откриване на резултата. „Вълците” играеха много припряно в първите 45 минути и трудно изнасяха топката от своята половина, като така и не успяха да притеснят сериозно отбраната на гостите и стража Давид де Хеа.

Първото интересно положение създадоха „червените дяволи” в 19-ата, когато Рашфорд показа добра техника в половината на домакините, но Марсиал не успя да засече паса му на далечната греда.

В 27-ата минута тимът на Солскяер откри резултата. Юнайтед атакува скоростно отляво, Лингард подаде по земя на Рашфорд, той пусна за Марсиал и французинът с мощен удар в близкия на вратаря ъгъл отбеляза 50-ия си гол с екипа на „червените дяволи”.

В добавеното време на първата Марсиал можеше да вкара и втори гол след слабо върната топка към вратаря, но Руи Патрисио излезе навреме и успя да избие.

Нуно Еспирито Санто смени на почивката Дохърти, като на негово място вкара Адама Траоре, което се оказа добър ход от страна специалиста, тъй като испанецът определено раздвижи играта на „вълците”.

В 54-ата минута Диого Жота центрира от фаул, Раул Химесе отклони с глава към десния ъгъл на вратата, но топката се отклони в гредата и след рикошет в Де Хеа бе изчистена в корнер от Магуайър. След изпълнението на ъгловия удар Рубен Невес получи фронтално срещу вратата, след което с перфектен удар прати неспасяемо в напречната греда и в мрежата на Юнайтед за 1:1.

В 67-ата минута Пол Погба бе фаулиран в наказателното поле, за което Юнайтед получи правото да изпълни дузпа. Погба сам изпълни 11-метровия наказателен удар, но вратарят Руи Патрисио хвана ъгъла и успя да избие, запазвайки равенството.

Динамиката се запази до края на двубоя, като атаките и към двете врати следваха една след друга, но без да се стигне до ново попадение и двата тима поделиха по точка.

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки