ФИФА насрочи удобни за САЩ дати за олимпийската квалификация в зона КОНКАКАФ

Мачовете ще се играят на два стадиона- традиционният Халиско и на новото съоръжение Акрон

ФИФА насрочи удобни за САЩ дати за олимпийската квалификация в зона КОНКАКАФ

Мъжките олимпийски футболни квалификации в зона КОНКАКАФ ще се проведат по време на паузата на ФИФА за международни мачове между 20-и март и 1-и април 2020-а година, което означава, че отборът на САЩ ще може да използва най-добрите си млади играчи от европейските клубове като Кристиян Пулишич, Уестън Маккени и Тайлър Адамс.

КОНКАКАФ, регионалната централа за Северна, Централна Америка и Карибския басейн, обяви град Гуадалахара (Мексико) за домакин на турнира, в който ще участват осем отбора. Мачовете ще се играят на два стадиона- традиционният Халиско и на новото съоръжение Акрон.

И докато правилата на ФИФА задължават клубовете да освобождават футболистите за мачовете за мъжките национални отбори, то за юноши и младежи решението остава на самите клубове. Сега олимпийската квалификация допуска до участие играчи, които са родени след 1-и януари 1997-а година.

Американците не успяха да се класират на турнирите по футбол при мъжете през 2012-а и през 2016-а година, а юношеският тим не стигна до Световните финали през 2018-а.

Сега САЩ, Канада, Коста Рика, Салвадор, Хондурас и Мексико са си гарантирали място на финалния турнир, докато последните две места са запазени за отборите от Карибската подгрупа на пресяванията и ще се определят през септември.

Първите два отбора от квалификационния турнир на зона КОНКАКАФ ще играят на олимпийския турнир в Токио догодина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки