Клоп: Обамеянг няма слаби страни, освен стила му на обличане

Треньорът и габонецът работеха заедно в Дортмунд

Клоп: Обамеянг няма слаби страни, освен стила му на обличане

Нападателят на Арсенал Пиер Емерик Обамеянг започна сезона в блестяща форма, разписвайки се и в двата мача на тима до сега. На това обърна внимание Юрген Клоп, който беше треньор на Обамеянг в Дортмунд между 2013 и 2015 година. 

 

"Работихме заедно до преди 4 години. Двамата се познаваме добре, всеки знае всичко за другия", сподели Клоп и в шеговит стил продължи: "Обамеянг няма слаби страни освен може би стила му на обличане".

 

Германецът подчерта също така, че в сблъсъците си срещу Обамеянг до сега се е убедил, че е невъзможно той да бъде опазен напълно. Според него нападателят на "топчиите" е сред футболистите в Европа, бележещи най-голямо развитие. 

 

"Той играеше в Сент Етиен и ние го привлякохме, защото Роберт Левандовски ни напусна. Започнах да го пускам като крило, преди да разбера какво всъщност може като нападател", спомни си общия им период в Германия Клоп. 

 

"Пристигна при нас и започна да се развива с бързи темпове. Той продължава и до днес този прогрес, като сега е с много по-завършени качества от тогава".

 

Клоп говори и за прогреса в неговия тим и за предстоящия мач в Ливърпул:

 

"Знам, че можем да се подобряваме още. Доволен съм не толкова от перфектния ни старт, колкото от това, че бяхме готови за него. Работим върху това да бъдем перфектни, може и да не успеем, но поне ще се опитаме. Сега мислим само за мача в Асренал."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки