Реал се издъни в първото домакинство за сезона (ВИДЕО)

"Кралския клуб" направи 1:1 с Валядолид пред собствена публика

Реал се издъни в първото домакинство за сезона (ВИДЕО)

Отборът на Реал Мадрид не успя да вземе победата в първото си домакинство този сезон след 1:1 с Валядолид. Срещата от втория кръг на Ла Лига се игра пред 63 037 зрители на "Сантиаго Бернабеу", което е най-добрата посещаемост от злополучния за "белите" двубой с Аякс през февруари. Карим Бензема откри резултата в 82-рата минута, но Серхио Гуардиола изравни в 88-ата минута.

Мачът на "Сантиаго Бернабеу" започна в спокойно темпо. Първата голова възможност се откри в 13-ата минута. Хамес Родригес напредна отдясно и подаде към Бейл, който стреля опасно по диагонала - покрай гредата. В 18-ата гостите от "Хосе Сорийя" дръзнаха да застрашат вратата на Тибо Куртоа, но Даниел Карвахал блокира Гуардиола.

Хамес Родригес беше много активен, въодушевен от подкрепата на публиката. В 20-ата минута той завърши комбинация между Тони Кроос и Марсело, стреляйки покрай вратата. Седем минути по-късно той изпълни пряк свободен удар, насочвайки малко над гредата. В 30-ата "бяло-виолетовите" се сдобиха с много добра възможност, но Енес Юнал беше попаднал в засада. В 34-ата Хамес се извиси и стреля с глава от десетина метра - встрани от гредата.

Канонадата от страна на колумбийския халф продължи и с опасен шут в 36-ата минута. Бензема задържа топката и подаде към Хамес на границата на наказателното поле. Южноамериканецът стреля по диагонала на около половин метър от гредата в аут. При следващата атака Бензема се освободи в наказателното поле и стреля от малък ъгъл - вратарят Жорди Масип спаси с крак. В 41-вата Каземиро насочи с глава над гредата след корнер. Статистиката в края на полувремето показа цели 14 удара към вратата на Валядолид и само 2 към тази на мадридчани. Нито една възможност пред вратата на гостите преди почивката обаче не можеше да се нарече "чиста голова".

Реал Мадрид не установи очаквания натиск с началото на второто полувреме. В 57-ата минута Зидан смени Хамес с Винисиус Жуниор. Бразилецът застана на десния фланг, а Бейл се премести отляво. Минута по-късно Бейл стреля от 20 метра, но не затрудни особено вратаря Жорди Масип. В 63-ата Иско отправи труден удар от въздуха, при който топката напусна очертанията в аут. В 68-ата Зидан направи нова нападателна смяна, пускайки Лука Йович вместо Иско и "лос меренгес" заиграха в система 4-2-4.

Още с първото си докосване Йович можеше да реализира великолепно попадение. Бейл центрира отляво, бившият футболист на Айнтрахт скочи по прекрасен начин, стреля с глава и топката намери сглобката на вратата на Масип. В 75-ата Валдо Рубио нанесе силен удар от 23 метра - Тибо Куртоа не рискува и боксира. В 79-ата тимът от Кастийя и Леон пропусна отличен голов шанс. Валдо Рубио центрира остро отляво, Гуардиола беше непокрит на седем метра от голлинията, но не успя да засече топката  по най-добрия начин.

След пропуските пред вратата на Масип Мадрид нанесе своя удар. В 82-рата минута Рафаел Варан центрира хитро към границата на наказателното поле, Бензема се извъртя и стреля по безпощаден начин с човек на гърба. "Деветката" на столичани не остави никакви шансове на вратаря заради силата и точността на изстрела си. Това беше 150-о попадение за Карим в Ла Лига.

Реал вече виждаше трите точки, когато в 88-ата минута Серхи Гуардиола изравни след асистенция на Оскар Плано, донасяйки точка на своя тим.

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки