Сензациите в пресата: Левски няма да взима повече попълнения

Етър привлича и офанзивен халф, Пиргов получава нов договор от Ботев

Сензациите в пресата: Левски няма да взима повече попълнения

Най-интересните теми от българската преса днес, 2 септември:

 

„Тема спорт”: Левски няма да взима повече попълнения

 

Лятната селекция на Левски е приключила. Това обявиха от спортно-техническия щаб на сините след равенството с ЦСКА. "Няма да има нови. Това ще са хората, с които трябва да работим и да ставаме по-добри", отсякоха от „Герена".

Желанието на Петър Хубчев бе тимът да бъде подсилен поне с още един защитник - в дербито се видя, че тимът изпитва трудности в тази зона. Това обаче няма да се случи. От „Герена" имаха интерес към 27-годишния израелски ляв бек Талеб Taуата, който разтрогна с Айнтрахт Франкфурт. Те обаче не могат да изпълнят финансовите му претенции, а този футболист може да отиде в Лудогорец. Сините следяха и Камен Хаджиев от унгарския Академия Пушкаш, но няма как да го вземат без трансферна сума. Завъртя се и името на латвийския национал Виталис Максименко, но явно Левски не смята да вади пари, за да го купи от словенския Олимпия Любляна.

 

„Тема спорт”: Етър привлича и офанзивен халф

 

Треньорът на Етър Росен Кирилов даде добра оценка за представянето на тима в първите мачове от новия сезон. В събота болярите най-накрая постигнаха първата си победа - подчиниха Берое с 2:1. Младият специалист заяви пред "Тема спорт", че иска да бъде взето попълнение в халфовата линия. Онзи ден бе подсилена атаката с привличането на добре познатия у нас нападател Крис Гади - той може да играе както на фланга, така и на върха на атаката.

"Отборът като цяло играе добре. Имаме нужда още от едно-две попълнения в средата на терена - креативни халфове. Причината е, че много хора напуснаха Етър. През последната седмица успяхме да направим три входящи трансфера - привлякохме Ивайло Димитров, Иван Иванов и Крис Гади. Както се казва, отборът в движение все още се окомплектова", заяви Кирилов.

"Виждаше се, че имахме проблеми при отбелязването на попадения. В последния мач срещу Берое вкарахме два гола, но допуснахме леко да ни изравнят.  В предишните срещи играхме много добре, но отново пускахме попадения. Като цяло съм доволен от играта, но не и от това, че не можахме в поредица от мачове да спечелим, в които определено заслужавахме да го направим. Играехме много добре, създавахме ситуации, но допускахме леки голове. Работим в тази насока и нещата се подобряват. Ще видите, че Етър ще играе все по-добре и по-добре", добави още той.

"Няма значение какви ще бъдат новите попълнения. В нашия клуб не знам дали ще можем да привлечем класни чужденци на позицията офанзивен халф. Искаме да вземем българи, но ще е трудно. В атака събрахме добри играчи с привличането на Крис Гади и Ивайло Димитров. В защита с Иван Иванов се видя разликата. В дефанзивен план бяхме много по-стабилни срещу Берое. Също съм доволен и от момчетата в средата на терена, но там е нужна още малко креативност. Това е, което ни липсва на този етап", сподели Кирилов. Болярите няма да имат контрола по време на паузата в първенството. Вместо това ще направят двустранна игра. С националния тим са вратарят Христо Иванов и нападателят Даниел Младенов, който има 8 гола от началото на сезона. На 14 септември Етър ще има тежко гостуване на Лудогорец.

 

„Меридиан мач”: Пиргов получава нов договор от Ботев

 

Защитникът Димитър Пиргов е поредният футболист, който ще получи предложение за нов договор от ръководството на Ботев (Пловдив). Настоящият контракт на бившия играч на Левски, стигал и до националния отбор, изтича в края на сезона. Спортният директор Адалберт Зафиров и треньорът Желко Петрович са доволни от изявите му и искат да го задържат, за да се ползват от неговия опит. Партньорът на Кристиян Димитров в центъра на отбраната вдига формата си от началото на сезона и бе сред най-добрите на терена и в дербито с Локо (Пд) на „Лаута" онзи ден, когато нацели и гредата, след като надскочи гиганта Стивън Езе.

През лятото Ботев вече подписа нови договори със звездата си Тодор Неделев, с Кристиян Димитров, а през миналата седмица и с талантите Кристиан Добрев и Станислав Шопов. Първият обаче веднага отиде под наем в отбора на Порто до 19 години.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки