Министър Красен Кралев откри Балканиадата по лека атлетика

Легендите Христо Стоичков и Любо Ганев дойдоха на шампионата в Правец

Министър Красен Кралев откри Балканиадата по лека атлетика

Красен Кралев присъстава на откриването на Балканското първенство по лека атлетика в Правец. 

Ето какво написа министърът на младежта и спорта относно събитието:

"За мен бе чест да октрия Балканското първенство по лека атлетика в Правец, който през следващите два дни ще се превърне в балканска столица на царицата на спортовете. В последното голямо състезание преди Световното първенство в Доха участват над 400 атлети от 19 държави, които ще се борят за отличията. Пожелавам на всички състезатели успех и много покрити олимпийски нормативи!

Благодаря на президента на Международната асоциация на атлетическите федерации Себастиан Коу  и на президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен, че уважиха с присъствието си това много важно за нас събитие.

Поздравявам и председателят на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов за усилията, които полага за развитието на спорта и за организирането на състезания в нашата страна, които издигат престижа на българската атлетика.

Специално за старта на шампионата пристигнаха и легендите на световния футбол и волейбол Христо Стоичков и Любо Ганев,  както и големи фигури на българската лека атлетика от близкото минало, като Йорданка Благоева, Николай Петров и др. Освен тях на церемонията присъстваха кметът на Правец Румен Гунински и първият заместник на Себастиан Коу - Сергей Бубка.

След откриването на Балканското първенство имах удоволствието да наградя балканската шампионка на 100 м Ивет Лалова и завършилата на третото място Инна Ефтимова. Връчих и сребърния медал на Йоло Николов, който завърши втори на 5000 м.

Българските атлети завоюваха още злато на Тихомир Иванов в скока на височина, сребро на Александра Начева в тройния скок, бронз на Антонио Иванов в бягането на 100 м при мъжете и бронз на Михаела Петкова в хвърлянето на копие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки