ОБЗОР: Испания и Италия продължиха перфектната си серия в квалификациите

Всички резултати от играните срещи от квалификациите за Евро 2020

ОБЗОР: Испания и Италия продължиха перфектната си серия в квалификациите

Днес се изиграха още осем срещи от квалификационната фаза на Евро 2020.

Неделната програма започна с голово шоу от 16:00 часа между Армения и Босна и Херцеговина в Група J. Хенрик Мхитарян направи много силен мач, в който отбеляза два гола и направи асистенция за победата с 4:2. Футболистът на Рома се разписа в 3-ата и 66-ата минута, а в 77-ата подаде за попадение на Амбарцумян. В добавеното време на втората част Лончар си отбеляза автогол. За гостите точни бяха Джеко (13) и Гояк (70). Така Армения заема третото място с 9 точки и запазва реални шансове за втората позиция.

В Група J се изиграха още две срещи от 21:45. Водачът във временното класиране Италия продължи перфектната си серия и записа нова победа. “Скуадрата” се наложи с 2:1 като гост над Финландия. Имобиле откри резултата в 59-ата, но Тему Пуки изравни от дузпа в 72-ата. Седем минути по-късно италианците си осигуриха трите точки след попадение от дузпа на Жоржиньо.

Гърция пък изпусна трите точки в последните минути от мача си с Лихтенщайн. „Елините” водеха с гол на Мазурас в 33-ата и задържаха аванса си почти до самия край на мача, но в 85-ата Саланович вкара изравнително попадение и огорчи домакините. Гърция има 5 точки в актива си, докато това бе първа точка за Лихтенщайн в квалификациите.

В Група D се изиграха две срещи. В двубой от 19:00 часа Швейцария записа изразителна победа с 4:0 над аутсайдера Гибралтар. „Кръстоносците” вече имат в актива си 8 точки след четири мача, докато Гибралтар остава не само без точка, но и без отбелязан гол от началото на кампанията.

По същото време се игра и мачът Грузия – Дания, който завърши при резултат 0:0.

Водачът в Група F Испания очаквано спечели домакинството си на Фарьорските острови. „Ла фурия”  поведе с гол на Родриго в 13-ата, а отново той бе точен след почивката (50). В последната минута от редовното време Пако Алкасер покачи на 3:0, а в добавеното време отново той бе точен за крайното 4:0. Така селекцията на Роберто Морено е с пълен актив от точки след шест изиграни мача.

Румъния също се поздрави с успех след минимална победа с 1:0 над Малта. Единственият гол отбеляза Пушкаш в 47-ата.

В третия мач от групата Швеция и Норвегия стигнаха до реми 1:1.

Така се очертава сериозна битка между Румъния, Швеция и Норвегия за второто място в Група F.

РЕЗУЛТАТИ:

Група D

От 19:00 часа

Грузия – Дания 0:0
Швейцария – Гибралтар 4:0

Група F

От 19:00 часа

Румъния – Малта 1:0

От 21:45 часа

Испания - Фарьорски острови 4:0
Швеция – Норвегия 1:1

Група J

От 16:00 часа

Армения - Босна и Херцеговина 4:2

От 21:45 ч:

Финландия – Италия 1:2
Гърция – Лихтенщайн 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки