Аржентина отнесе Мексико след шоу на Лаутаро Мартинес

"Гаучосите" разбиха "ацтеките" с 4:0

Аржентина отнесе Мексико след шоу на Лаутаро Мартинес

 Националният отбор на Аржентина записа впечатляваща победа с 4:0 над Мексико в контролна среща между двата тима, играна на “Аламодоум” в Сан Антонио, САЩ. “Гаучосите” бяха без някои основни играчи, включително и голямата си звезда Лионел Меси. В негово отсъствие обаче блесна нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, който вкара три от четирите гола в мача (17, 22 и 39 мин.). Другото попадение в срещата бе дело на Леондро Паредес от дузпа (33 мин.).

 
Интересното е, че четирите гола в мача паднаха през първото полувреме за малко повече от 20 минути. Резултатът в срещата откри Лаутаро Мартинес в 17-ата минута. Той напарви за смях няколко защитници на съперника, след което стерля по земя за 1:0.
 
Отново Мартинес удвои преднината на своя тим в 22-ата минута. Щастлив рикошет прати топката в краката на Езикел Паласиос, който обаче изключително прецизно подаде извеждащ пас за Лаутаро, който от движение бе точен за 2:0.
 
Голаджията на Интер бе в основата и на третия гол за “Гаучосите”. Той нахлу в пеналта и опита пас, като топката срещна ръката на съперников футболист и съдията посочи бялата точка, а Паредес вкара наказателния удар за 3:0.
 
Лаутаро оформи своя хеттрик в 39-ата минута. Той получи пас на скорост, освободи си пространство и с прецизен удар прати топката в мрежата за крайното 4:0.
 
Така Аржентина сложи край на победната серия на Мексико. “Ацтеките” бяха в серия от 11 поредни успеха, но сега си припомниха какъв е вкусът на загубата. “Гаучосите” пък могат да са доволни от показаното в този мач, особено след неубедителната игра в предишната контрола с Чили (0:0).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки