Ивет Лалова: Способна съм да изненадам и себе си в Доха

"Има страшно много талантливи деца в България"

Ивет Лалова: Способна съм да изненадам и себе си в Доха

Ивет Лалова-Колио донесе отново положителни емоции на сънародниците ни. За втори път в рамките на две седмици спринтьорката се появи пред родна публика. Днес тя откри второто издание на атлетическия турнир “Открий шампиона в теб” и в продължение на няколко часа раздаваше усмивки, любов, съвети и положителни емоции на младите участници в състезанието за деца от 6 до 13 години. Ивет даде специално интервю за Спортал, в което говори за турнира, за подготовката си в заключителните дни преди Световното в Доха, за изненадите, които е подготвила.

“Тази година беше по-лесно да се организира турнирът. В същото време е само две седмици преди Световното първенство, което за мен е малко по-трудно. Затова благодаря на целия екип на “Ивет Лалова Спринт Академи”, които организираха голяма част от нещата без мен, за да мога аз да дойда и да се насладя, да дам обич и да взема обич от тези деца и да продължа към Доха”, каза Ивет.

По време на откриването тя мина през тунел от детски ръце, като се докосна до всеки от състезателите и пожела успех на всички: “Надявам се да да е било голяма мотивация за тях. Както за мен е било голяма мотивация да се докосна до някой голям шампион, който нямам въpможност да видя на живо. Затова исках днес да бъда максимално близо до децата, но без да наруша процеса на състезанието и да настава хаос.”

Спринтьорката сподели също така, че е видяла потенциал в младите атлети:  “Шампионите се виждат отрано. Има страшно много талантливи деца в България. Винаги съм го казвала и винаги ще го казвам - нашите деца могат да бъдат здрави, имаме таланта, имаме потенциала. Просто трябва да им даваме добри примери и причини те да избират спорта.”

Тя коментира и какви са най-честите въпроси, които децата отправят към нея: “Най-често ме питат как намирам мотивация да продължавам напред. Аз им казвам, че мотивация винаги може да се намира, не само в спорта, но и в живота. Важното е да я търсим, да се развиваме и да искаме да бъдем една по-добра версия на себе си.”

Лалова-Колио говори и за срещата си с президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу на Балканиадата в Правец.

Българката сподели също така, че можем да очакваме сериозни неща от нея на Световното в Доха: “Способна съм да изненадам и себе си в Доха. Има нещо, което вие не знаете. Когато се върнах при професор Бономи (б.а. треньорът на Ивет) в Правец, той беше с различна физиономия - като човек, който изпитва друга емоция. Попитах го  "Какво става, не си ли доволен?" Той каза, че е очаквал да бягам поне 22.40 сек (б.а. Ивет постигна личен рекорд за сезона от 22.45 секунди). По негови изчисления и ако всичко е наред, трябва да направя по-силни бягания в Доха. Само да имам късмет и здраве.”


Тя допълни, че по традиция е подготвила нови изненади извън пистата, но ще разкрие повече подробности за тях през есента.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки