Футболистите на Валенсия бойкотират Селадес

Нито един играч не седна до новия треньор на официалната пресконференция

Футболистите на Валенсия бойкотират Селадес
Футболистите на Валенсия подкрепиха бившия си треньор Марселино. 54-годишният испанец беше уволнен в резултат на конфликт със собственика на клуба Питър Лим, който продължи няколко седмици.
 
В знак на протест никой от играчите на Валенсия не се яви на пресконференцията преди мача от Шампионската лига с Челси.
 
Валенсия се раздели с Марселино Гарсия Торал на 11 септември, само три кръга след началото на сезона в Ла Лига. За негов наследник бе избран Алберт Селадес, бивш играч на Реал Мадрид и Барселона. След освобождаването му 54-годишният специалист хвърли бомбата, като заяви, че една от причините за уволнението му е спечелването на Купата на Краля от отбора през миналия сезон.
 
“Получихме съобщения от определени хора, че трябва да загубим Купата и уж да се съсредоточим върху мачовете от шампионата на Испания. Но не можах да жертвам купата, защото феновете, играчите и треньорите наистина искаха този трофей.
 
Кой би могъл да си помисли, че победата ни в крайна сметка ще доведе до моето уволнение? Моля, обърнете внимание: не получихме поздравление от ръководството на Валенсия след спечелването на Купата на Краля.
 
Класирахме се за групите на Шампионска лига! Можете ли да си представите моята изненада?!", заяви Марселино в интервю за "ESPN".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки