Юве изтръпна, но дузпа и Роналдо донесоха трите точки

Шампионите победиха трудно с 2:1 новака Верона

Юве изтръпна, но дузпа и Роналдо донесоха трите точки

Италианският шампион Ювентус победи трудно с 2:1 новакът в Серия А Верона на своя "Алианц Стейдиъм". В третия мач от кръга торинци започнаха много зле, но впоследствие успяха да се върнат на правия път и да си тръгнат от домашната си арена с пълен комплект точки. 

След няколко опасни удара на Роналдо и Матюиди, в 18-та минута Демирал направи нарушение в наказателното си поле и подари дузпа за гостите от Верона. Те обаче пропуснаха от бялата точка след удар в гредата, а при добавката отново напречния стълб ги лиши от гол. 

Атаката на гостите обаче продължи и топката се озова у капитана Мигел Велосо, който стреля от почти 25 метра и оплете топката в левия паяк на Буфон за 0:1. 

Торинци изглеждаха разклатени в следващите минути и гостите можеха да удвоят аванса си, но това не се случи. В 31-та минута Роналдо получи извън наказателното поле и намери Аарън Рамзи малко преди дъгата. Бившият халф на Арсенал отправи изстрел, който се отклони от защитник и топката придоби неспасяема треактория за 1:1. 

След почивката Юве продължи с добрата си игра и в 48-та Куадрадо беше съборен в наказателното поле, поради което главния съдия отсъди нов наказателен удар - този път за домакините. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който не сбърка от 11-те метра за пълен обрат. 

В следващите минути играта влезе в рутинно темпо, но последните моменти от мача бяха заредени с нова доза емоции. В 90-та минута Велосо можеше за втори път да прониже Буфон, но португалецът стреля над целта от няколко метра. 

Секунди по-късно Матюиди беше съборен на границата на наказателното поле и Кумбала получи втори жълт картон. При изпълнението на нарушението пък Роналдо стреля мощно, но в стената и не успя да вкара втория си гол. 

Така Юве се върна на върха в класирането, след като събра 10 точки и са с една пред Интер. Верона пък записа втора поредна загуба и остава 12-ти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки