Президентът на Рилецо: Крайно време е и ние да спечелим титлата

"Самоков и Ботевград са най-баскетболните центрове в България"

Президентът на Рилецо: Крайно време е и ние да спечелим титлата

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев се надява, че скоро и неговият тим ще спечели шампионската титла на България по примера на Балкан през изминалия сезон. Той обаче призна, че не е поставял конкретно тази цел пред отбора.

 
„Никога не поставям цели, макар че всяка година искам да сме по-добре от миналата. Крайно време е и ние след толкова различни успехи, които сме имали, и това да се случи. Мисля, че Самоков и Ботевград са най-баскетболните центрове в България. Както Ботевград заслужи миналата година шампионската титла, крайно време е и при нас да се случи нещо такова. Дано стане“, заяви Георгиев пред БНТ.
 
Относно селекцията на отбора той сподели: „Не е добре за българския баскетбол, че всяка година се опитваме да правим нови отбори. Навсякъде е така, като гледам. Ние не правим изключение. Баскетболът е колективна игра. Много е трудно да събереш петима играчи, може и да са най-добрите, и да искаш изведнъж да станат отбор. Все пак мисля, че тази година селекцията ни е по-добра от миналата.“
 
„Казал съм на Йордан Бозов, че може да играе в Рилски спортист, докогато иска и може. Той е емблемата, не само на Рилски спортист, а и на българския баскетбол. Той е уникат. Цяло лято тренира, може би най-много от всички в нашия отбор, въпреки тежката контузия“, каза още Георгиев.
 
Президентът на Рилски спортист не скри разочарованието си, че залата в Самоков не е пълна по време на приятелския турнир, който клубът организира през този уикенд.
 
„Моята най-голяма болка е, че тази хубава зала не може да се напълни, след като правим такива мероприятия, докарваме такива отбори, имаме успехи. Нямам обяснение какво се случва в този град. Дали само при нас е така или и в другите градове, не знам. Това би било най-голямата награда за мен – залата да бъде пълна, като играе Рилски спортист. Не виждам какво друго мога да направя. Днес например нямаше вход. Да докараш ПАОК от Гърция и в залата да има 500-600 човека, според мен е обида, не само към мене, а и към баскетбола и града. Мисленето на хората трябва да се промени, а това става най-бавно“, завърши той.
Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки