Трета поредна Суперкупа за Монтана 2003

Баскетболният шампион при жените стигна до трофея, след като се наложи над Берое Стара Загора

Трета поредна Суперкупа за Монтана 2003

Трета поредна Суперкупа на България спечели  Монтана 2003. Баскетболният шампион при жените стигна до трофея, след като се наложи над Берое Стара Загора със 70:64.

 
Пред около 500 зрители в зала "Универсиада", тимът на Монтана излезе по-подготвен и физически, и психически. В Берое липсата на високи състезателки на пейката и отсъствието на Жаклин Златанова се усетиха, макар че старозагорки до последно се държаха в мача.
 
Берое остана без кош от игра до последната минута от първата част, а само за четири минути Калина Аксентиева натрупа три лични нарушения. Монтана играеше необезпокоявано и стартира със серия от 7-0, а преди финалната минута от частта водеше със 17:1. Играта на старозагорки определено бе извън ритъм, като два коша в последните секунди ги спасиха от кошмарна четвърт.
 
Нещата бързо се обърнаха във втория период, който започна с невероятна серия от 14-0 за Берое. Евгения Нацкина получи второ неспортменско нарушение и трябваше да напусне терена с дисквалификация. Малко след това с две добри защити Берое изравни до 19:19. Състезателките на Стефан Михайлов си върнаха предимството от 5-6 точки, а след първото полувреме водеха с девет - 33:24. 
 
Берое успя да намали отново само до точка изоставането след подновяването на играта, но личните нарушения сериозно почнаха да тежат на старозагорки. След почивката обратно в залата с отбора не се върна и Калина Аксентиева. Монтана пак бързо си върна настроението и агресията и се откъсна напред, до 11 точки в края на третата четвърт.
 
Разликата се движеше около десетина точки и в четвъртия период, когато в изцяло ниска петица Берое вече нямаше и сили. Това доведе до отпускане на монтанчанки и съперникът им видя шанс за обрат, след като свали до 5 изоставането, а Виолина Кочева реализира още една тройка.
 
Героят за Монтана в този мач отново бе Радостина Димитрова, която вкара следващия кош за своите, за да попречи на Берое да стигне до изравняване. В края добра защита и наказателни удари подпечатаха победата.
 
Димитрова демонстрира страхотна форма на старта на сезона, като записа 19 точки и 8 борби. Димана Макариева добави 12 точки и 14 борби плюс 5 асистенции. Христина Иванова и Виктория Стойчева добавиха по още 13 точки.
 
Гергана Иванова вкара 11 за Берое, Радослава Бъчварова, Виолина Кочева и Теодора Динева добавиха по 10.
Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки